Читај ми!

У поступку против Кецмановића саслушана некадашња директорка “Рибникара“

У Вишем суду у Београду је саслушањем некадашње директорке школе Снежане Кнежевић настављен парнични поступак против породице Кецмановић, чији је син 3. маја у школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара школе.

Директорка Снежана Кнежевић је навела да је К. К. био добар ученик, да је ишао на такмичења и додала да она током масакра није била у школи.

Говорећи о дисциплинским поступцима против запослених, Кнежевићева је навела да су у раду секретара, педагога и психолога те школе утврђени пропусти.

Током сведочења које је трајало три сата она је причала о родитељима дечака, о уређењу школе и заштити од вршњачког насиља.

Питања су директорки постављали и оштећени, односно родитељи убијене деце, док је Бранко Анђелковић питао да ли је тачно да је она на поруку забринутог родитеља јер је млађа сестра К. К. сипала на рекреативној настави вршњацима у бочице с водом детерџент, како он тврди, одговорила да ли ви знате ко су њени родитељи.

Директорка је негирала да је то рекла.

Данас је требало да буде саслушање Миљане Кецмановић, која није дошла и чија је пуномоћница појаснила да она не жели да сведочи због кривичног поступка у којем још није испитана као оптужена.

Владимир Кецмановић је данас доведен у суд, али је због здравствених разлога одмах и враћен.

Након паузе, остали запослени који су данас позвани ће сведочити.

Тужба поднета због накнаде нематеријалне штете

Овом тужбом је, поред Миљане и Владимира Кецмановића, обухваћен и њихов син малолетник који је починио масакр.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка донеће одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Пред овим судом води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К. К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

Суд је у овом случају прихватио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду и затворио суђење за јавност.

Против Кецмановића се воде три парнична поступка, док је укупно поднето пет тужби, а поднели су их малолетници и наставница историје који су тада тешко рањени.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво