Читај ми!

Потврђена оптужница против мушкарца оптуженог за убиство трансродне особе у Београду

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против О. Д. (33) осумњиченог да је из ниских побуда, мржње и нетрпељивости, на подмукао начин лишио живота Н. М. (18).

Потврђена је оптужница против осумњиченог за убиство трансродне особе које се догодило средином прошле године.

Према наводима оптужнице Вишег јавног тужилаштва у Београду, постоји оправдана сумња да је окривљени О. Д. (33), 17. и 18. јуна прошле године у изнајмљеном стану у центру Београда у којем је становао, из ниских побуда - мржње и нетрпељивости на подмукао начин, лишио живота Н.М. (18). Оптужени и жртва су били у емотивној вези.

То је, како се сумња, учинио због субјективног осећаја изневерености и понашања Н.М. према окривљеном, које је последица немогућности да прихвати прекид везе и комуникације и инсистирања оштећене Н.М. на наставку везе.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет ставља кривично дело Тешко убиство на подмукао начин и из других ниских побуда, из члана 114. став 1, тачка 1 и тачка 5.

Виши суд донео је решење о потврђивању оптужнице на које постоји право жалбе Апелационом суду у Београду.

О. Д. налази се у притвору од хапшења.

Према писању медија, трансдевојка Н.М. нестала је 17. јуна када је кренула код О. Д. у чијем стану је 6. јула пронађено њено тело.

Свирепо убиство, догодило се у стану у Улици цара Лазара у центру Београда. 

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије