Читај ми!

Подигнута оптужница против мушкарца због убиства трансродне особе

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је подигло оптужницу против О. Д. (33) због сумње да је из ниских побуда, мржње и нетрпељивости, на подмукао начин лишио живота Н. М. (18).

Према наводима оптужнице, постоји оправдана сумња да је окривљени 17. и 18. јуна у изнајмљеном стану у центру Београда у којем је пријављено становао, из ниских побуда - мржње и нетрпељивости на подмукао начин, лишио живота Н. М. (18), са којим је претходно био у емотивној вези.

То је, како се сумња, учинио због субјективног осећаја изневерености и понашања Н. М. према окривљеном, које је последица његове немогућности да прихвати прекид везе и комуникације и инсистирања оштећеног на наставку везе.

О. Д. се терети да је најпре обновио контакт и сусрете са Н. М, па је критичног дана злоупотребио поверење и емотивну везаност тек пунолетног оштећеног, позвавши га да дође код њега у стан, где је са њим ушао у свађу и физички сукоб, а потом га стезањем врата електричним каблом лишио живота.

Након тога је тело вукао по дрвеном поду галерије, затим низ степенице до купатила, где је у туш кабини уз помоћ ножа раскомадао тело оштећеног, а потом делове тела распоредио у једну пвц кутију са поклопцем, једно пвц буре са поклопцем затечено у претходно наведеној кутији, једну пвц канту затечену у туш кабини и једну пвц канту са славином затечену у туш кабини.

Потом је делове тела залио хемикалијама базне реакције и додао супстанце које садрже амфетамин, миртазапин, клозапин, парацетамол и ибупрофен, што је све пронађено 6. јула, наводи се у саопштењу ВЈТ.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет ставља кривично дело Тешко убиство на подмукао начин и из других ниских побуда, из члана 114. став 1, тачка 1 и тачка 5.

Тужилаштво је предложило суду да О. Д. продужи притвор да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду и јер постоји оправдана сумња да је извршио кривично дело које му се ставља на терет, а за које је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Према писању медија, транс девојка Н. М. (18) нестала је 17. јуна када је кренула код О. Д. у чијем стану је 6. јула пронађено њено тело. 

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара