Суђење Беливуковој групи, пуштен снимак настао прислушкивањем осумњичених

Слушањем аудио снимака настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање. Од доказа је, између осталог, приказан и извештај ДНК вештачења трагова из аутомобила.

У наставку суђења, у судници Специјалног суда пуштен је аудио снимак разговора између оптужених Вељка Беливука, С. С., В. Г. и Н. Ј. од 27.12. 2020. године из куће у Тршићу.

Шта се чује на снимку?

Аудио снимак добијен је тајним праћењем и прислушкивањем припадника ове групе.

На њему се чује како хоће да чисте оружје и да треба да купе уље Синол, а чује се и како В. Г. каже да је пре носио пиштољ ЦЗ, а сад носи "Глок".

Такође, Беливук је рекао да треба да покупе ствари из "Мерцедеса ГЛЕ", док у оптужници стоји да су припадници ове групе након убиства Здравка Радојевића узели његове аутомобиле, међу којима је био и тај модел аутомобила.

Потом су причали о ваздушној пушци која, како Н. Ј. објашњава на снимку, може са 50 метара да убије човека ако "гађаш у главу".

Беливук је за говорницом рекао да он не може да препозна чији су гласови на снимку, али тврди да он није причао то што пише у транскрипту.

Додао је да се на снимку чује “само мумлање”, те да се помиње само печење, намештај и ваздушна пушка, што не указује на извршење неког кривичног дела.

Сања Ћериман, бранилац оптужене С. С. и В. Г. тражила је да се овај аудио снимак изузме из доказа јер је, како тврди, прибављен незаконито, односно снимљен је у кући која је у власништву оптужене С. С.

Од доказа су данас прво приказане детаљне путање оптуженог В. Д., а на једној се види како креће из стана у Улици Живка Давидовића до куће у Ритопеку, која је иначе у његовом власништву.

ДНК вештачења трагова у аутомобилима

Тужилац је након тих путања истакао да је у аутомобилу којим је управљао В. Д. и који је према путањама углавном ишао до куће у Ритопеку, пронађен ДНК траг убијеног Милана Љепоје.

Од доказа је, између осталог, приказан и извештај ДНК вештачења трагова из аутомобила "мерцедес ГЛЕ", који је према речима сведока-окривљеног Б.Х., припадао убијеном Здравку Радојевићу. То возило су припадници групе узели након његовог убиства. Тужилац је рекао да су у том аутомобилу пронађени биолошки трагови Беливука, и браће Будимир, што како тврди тужилац поткрепљује исказ окривљеног-сарадника Б.Х.

Наредно вештачење, како је навео тужилац, односи се на аутомобил "шкода", а у њему су пронађени ДНК трагови Срђана Лалића коме је аутомобил и одузет, затим и ДНК трагови браће Будимир, Миљковића и Беливука. Тај аутомобил су, како тврди тужилац, користили приликом убиства Александра Глигоријевића. У аутомобилу "форд фијеста", како је истакао тужилац, пронађен је, на четкици и чешљу ДНК траг оптуженог Н. Ј., док је на хируршким рукавицама пронађен ДНК убијеног Милана Љепоје.

Адвокат Дејан Лазаревић је након сваког вештачења затражио од суда да се позову и саслушају вештаци који су то радили.

Љепоју су, према наводима оптужнице, припадници ове групе намамили у ту кућу где су га убили, а потом његово тело самлели у машини и бацили у реку.

Судија је одредила паузу након које ће наставити са извођењем доказа.

четвртак, 30. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије