Настављено суђење Беливуку, суд одбио предлоге да се припадници Беливукове групе пусте из притвора

У Специјалном суду у Београду је, прегледом писане документације, настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

У судници су приказане наредбе суда за прибављање телефонске комуникације из децембра 2020. године у односу на Беливука. Приказана је и наредба у односу на убијеног Здравка Радојевића, након чега је браниац Никола Јерковић истакао да је тада тужилаштво прикупљало доказе против њега због сумње да је извршио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и трговина дрогом, што како је рекао, указује да је оштећени из криминогене средине и особа са двоструким својством.

Наредбе које су изведене односе се на бројне оптужене, али и на оштећене Милана Љепоју, Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића, чији статуси су на тим наредбама били "осумњичени".

У односу на Глигоријевића на наредби наводи се да је он осумњичен као припадник Беливукове групе. Они су, како се сумња, убијени од стране припадника ове групе у кући у Ритопеку током 2020. године.

Адвокат Дејан Лазаревић је тражио од суда да се изузму све наредбе које се односе на оптужене, тврдећи да они нису користили те бројеве који се наводе на наредбама.

Он је истакао да су неке наредбе које су за Беливука од јануара 2021. до 2022. године, када је Беливук био у притвору. Беливук, Миљковић, Милош и Марко Будимир, Небојша Јанковић и остали оптужени су изашли за говорницу и рекли да они нису користили бројеве који су наведени на тим наредбама и да не знају чији су то бројеви. Судско веће се повукло ради доношења одлуке о тим доказима.

Адвокат Ненад Алексић, бранилац Војислава Ђорђевића, на почетку суђења затражио је од суда да се његовом брањенику врати мобилни телефон који је привремено одузет и да се из доказа издвоји записник о његовом саслушању из полиције, наводећи да је тај исказ изнуђен.

Суд одбио предлоге да се припадници Беливукове групе пусте из притвора

Веће Специјалног суда у Београду одбило је предлоге бранилаца неколико припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, да им се укине притвор уз јемство или замени блажом мером.

Неколико бранилаца припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, тражило је од суда да њиховим брањеницима укине притвор.

Адвокат Никола Јерковић предложио је суду да његовом брањенилу Миловану Тадићу укине притвор или га замени кућним притвором, а предложио је и одређивање јемства.

Бранилац Александра Вучељића, Бошко Милић је предложио да се његовом брањенику укине притвор или замени блажом мером, а уместо адвоката Далибора Катанчевића, који је није присуствовао данашњем суђењу ,тражио укидање притвора за његовог брањеника Немању Лакићевића.

Бранилац Владимира Грека, адвокат Марина Срдић предложила је суду да му притвор замени кућним притвором, а исто је тражила и адвокат Зорица Срећковић за свог брањеника Драгана Митровић. Немања Срзентић, бранилац оптуженог Алексе Шејића, предложио је суду да му укине притвор, што је предложио и бранилац Сенада Решовића, Бошко Тампоља за свог брањеника.

Адвокат Стефан Стајић који брани Алексу Стошића предложио је такође укидање притвора. Тадић је за говорницом потврдио да се неће крити и неће напуштати стан без одобрења суда, док је Лакићевић рекао исто и додао да се слаже да се на име јемства упише хипотека на његов стан и положи 50.000 евра у судски депозит.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара