Беливуков ДНК нађен на оружју, наставак суђења његовој групи

У Специјалном суду у Београду је прегледом фотографија куће у Ритопеку настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговина дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

У судници су приказане фотографије дворишта, те просторија унутар куће у Ритопеку, као и унутар скривене просторије.

Поступајући тужилац је након приказивања извештаја вештака рекао да су та вештачења битна јер је тиме доказано да је на пиштољу и пригушивачу, који су пронађени у скривеној просторији, индентификован ДНК траг Беливука, док је на пушци идентификован ДНК Милоша Будимира. 

Тужилац је, такође, рекао да је утврђено да је на кеси која је била у ормару те просторије, детектован ДНК узорак оптуженог Небојше Јанковића и окривљеног-сарадника Николе Спасојевића. 

Додао је да је тим вештачењем потврђено сведочење окривљеног-сарадника Спасојевића. 

Реч је о мешовитом трагу

Адвокат Дејан Лазаревић је поновио предлог да се позову вештаци, тврдећи да није у питању изолован Беливуков ДНК траг, већ је реч о мешовитом трагу.

Лазаревић је предложио да се вештаци који су радили тај извештај испитају, истакавши да му није јасно како то потврђује исказ Спасојевића јер је кеса пронађена у ормару у којем је било и оружје, а тужилац је одустао од кривичног гоњења Спасојевића за оружје. 

Лазаревић је, када је реч о скривеној просторији, рекао да је он био у скривеној просторији са 15 особа на дан увиђаја због чега истиче да су докази који су прикупљени контаминирани.

Приказано је више слика из просторија које је ова група користила на стадиону ФК Партизан у Хумској.

Адвокат Лазаревић је више пута истакао да на тим сликама ништа не указује на извршење кривичног дела. 

Лазаревић је бранио више припадника ове групе, међу којима су и вође, на почетку поступка, све док није ухапшен 14. априла 2022. године због сумње да је члан групе Дарка Шарића.

По тој оптужници му се тренутно суди са осталим припадницима, а сада брани Миљковића, Беливука и још девет припадника ове групе. 

"Споразум са тужилаштвом је 'фалсификат'"

Један од оптужених вођа криминалне групе Марко Миљковић изјавио јена суђењу да је споразум окривљеног-сарадника Бојана Хрватина са тужилаштвом "фалсификат".

Миљковић је, наиме нагласио да у стану Хрватина није пронађено 10.000 евра, што је новац обухваћен споразумом који је склопио са тужилаштвом, јер је проистекао из криминалних делатности, због чега Миљковић тврди да је тај споразум "фалсификат".

Суђење се наставља у петак, 26. јануара када ће наставити са извођењем доказа. 

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара