Читај ми!

Настављено суђење Слађану Трајковићу; адвокат Васић: Уложићемо приговор на оптужницу и доказе

Пред Основном судом у Приштини одржано је треће рочиште у случају бившег косовског полицајца Слађана Трајковића из Северне Косовске Митровице, кога специјално тужилаштво терети за наводни ратни злочин.

Упркос противљењу одбране да због недостављања доказа оптужница не буде прочитана, то је ипак учињено, рекао је адвокат Дејан Васић.

"Ми смо приговорили на понашање тужилаштва у погледу достављања и обелодањивања доказа и нама још увек неки докази нису дати. Ја се надам да ћемо те пропусте у току поступка да анулирамо", рекао је Васић у краћем обраћању новинарима након данашњег рочишта које је било затворено за јавност. 

Васић је рекао да се Слађан Трајковић изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице која га терети да је на Косову и Метохији у периоду од 1998. до 1999. године починио ратни злочин. 

Адвокат Дејан Васић каже да ће одбрана уложити приговор на оптужницу и доказе, те да ће у оба случаја имати шта да приговоре суду. 

Сузана, супруга Слађана Траковића, изјавила је кратко да је његово психичко стање добро и да ће породица наставити да се бори и докаже његову невиност.  

"Верујемо у правду и надамо се да ће бог бити на нашој страни. Знамо да је Слађан невин, трудићемо се и борићемо се даље и мислим да ћемо издржати", рекла је супруга. 

Бивши косовски полицајац Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра 2022. у Бошњачкој махали током барикада које су Срби поставили на северу Косова и Метохије.

Оптужница, која је против њега подигнута 12. јула, терети га да је током ратних дејстава на Косову и Метохији  у периоду од 1998. до 1999. године у региону Вучитрна, као припадник српских полицијских и војних снага чинио ратне злочине, појединачно и у саучесништву са другим лицима.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво