Читај ми!

Два мушкарца ухапшена због насиља над женама у Сремској Митровици, МУП позива грађане да пријаве злостављање

Полиција из Сремске Митровице је ухапсила мушкарца због сумње да је ударио бившу супругу испред болнице, као и мушкарца који је на улици ударио супругу у главу. МУП апелује на грађане да сваки вид насиља у породици пријаве позивом на бројеве телефона 0800 100 600 или 192.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Д. О. (37) и П. П. (27), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело насиље у породици, саопштио је МУП.

Сумња се да је Д. О. у понедељак око 19 часова, испред сремскомитровачке болнице, ударио бившу супругу у пределу главе, почупао је за косу и угризао за образ наневши јој лаке телесне повреде, након чега је побегао са лица места, али га је полиција пронашла. 

Такође се сумња да је П. П. јуче, око 18 часова, у насељу Лаћарак, на улици, у алкохолисаном стању главом ударио супругу у пределу главе и нанео јој лаке телесне повреде.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, у ком року ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Сремској Митровици. 

Осумњиченом П. П. су изречене обе хитне мере, о привременом удаљењу из стана и забрани приласка оштећеној, а осумњиченом Д. О. изречена је хитна мера забране приласка и комуникације са оштећеном. 

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да сваки вид насиља у породици пријаве полицији бесплатним позивом на бројеве телефона 0800 100 600 или 192, који су све време доступни.

Заштитник грађана Зоран Пашалић је, поводом информације да је мушкарац ујео своју бившу партнерку за образ у Сремској Митровици и тиме прекршио изречену меру забране приласка, саопштио да покреће испитне поступке контроле законитости и правилности рада више органа управе.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво