Читај ми!

Одређен притвор припадницима балканског картела

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана за 13 припадника организоване криминалне групе, такозваног балканског картела, који се сумњиче да су учествовали у међународној трговини више од седам тона кокаина.

Притвор им је одређен због постојања околности које указују на опасност од бекства и због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, наводи се у саопштењу суда.

Наредбом о спровођењу истраге Јавног тужилаштва за организовани криминал, осумњиченом М. С. је стављено на терет извршење три кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Осумњиченом М. Л. је стављено на терет извршење два кривична дела – неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а осумњиченима М. Ј., Д. Ђ., М. М., Д. Н., И. Ц., Р. Р., Г. П., М. Р., М. П., В. С. и Љ. Л. стављено је на терет извршење по једног кривичног дела и то неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Како је раније саопштило Јавно тужилаштво за организовани криминал, наредбом о спровођењу истраге обухваћено је још седам особа које нису лишене слободе. Од тога два лица се налазе на издржавању казне затвора у Перуу З. Ј., а Д. М. налази у притвору по решењу Краљевине Холандије, док се А. И. налази у притвору по другом основу у Нишу.

Четири особе су у бекству.

На саслушању у тужилаштву 11 осумњичених је искористило законско право и бранило се ћутањем, а одбрану су изнели осумњичени Љ. Л. и Р. Р., који су негирали кривицу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво