Читај ми!

Алексићев адвокат новчано кажњен и удаљен из суднице, суђење одложено за 11. април

У Вишем суду у Београду настављено је суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу који је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању, и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању. Алексићев адвокат Зоран Јаковљевић новчано је кажњен, а потом и удаљен из суднице. Суђење је одложено за 11. април.

Током данашњег суђења судија је адвоката Зорана Јаковљевића најпре казнио новчано са 50.000 динара, те је бранилац тражио његово изузеће, јер, како наводи, сумња да је поступајући судија рођак једном од сведока.

Судија је Јаковљевића новчано казнио након неколико опомена да не износи своје лично мишљење, већ да поставља питања оштећеној.

Јаковљевић је наставио да се расправља са судијом због чега је и удаљен из суднице, а суђење је одложено за 11. април.

Пре прекида суђења, оштећена М. Ћ. је сведочила и навела да је током узнемиравања од стране окривљеног имала субјективни осећај да је извршен инцест, јер је Алексић био присутан у њеном животу од детињства, додајући да је са седам година кренула у његову школу.

Истакла је да је Алексић био склон грубим, непријатним и бесним коментарима, као и да је имао бурне и непредвиђене реакције.

Одговарајући на питање браниоца окривљеног, М. Ћ. је рекла да није раније пријавила Алексића полицији, јер између осталог нема поверење ни у полицију ни у судство, додајући да је мислила да је немогуће доказати тај догађај.

Одговарајући на питања свог пуномоћника Боривоја Боровића, рекла је да је Алексић једном гађао дечака пластичном столицом, као и да је истог тог дечака оптужио да је украо паре које су му родитељи дали за школарину.

Следеће рочиште заказано је за 11. април када су позване две оштећене да сведоче.

Алексић је данас заједно са адвокатом ушао у зграду Палате правде, а испред су га, као и претходни пут, сачекали активисти са транспарентом "Верујемо Милени Радуловић".

Он је у суд стигао са слободе, пошто му је 10. марта прошле године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању, и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи