Читај ми!

За убиство двогодишње девојчице у Зајечару осумњичен очух, ухапшена и мајка

Двогодишња девојчица коју је мајка јуче са тешким телесним повредама одвела лекару, у Зајечару, подлегла је повредама, потврђено је РТС-у у полицији. Ухапшени очух и мајка.

Лекари су покушали да дете реанимирају али је наступила смрт. Због тога су ухапшени очух и мајка и како незванично сазнаје РТС, признали су да је дете добило више удараца.

Деда девојчице рекао је да су очух и мајка живели у Зајечару.

"Овде су била само ова два малечка. Центар ми дао њих, а није хтео да ми да њу. Да су ми дали и њу, ово не би било. Јер опет боље чува деда и отац него очух", рекао је деда девојчице.

Један од комшија изјавио је да су слабо контактирали са очухом и мајком убијене девојчице.

"Доселили су се пре пар месеци са децом. Слабо смо контактирали с њима. Галамили су мало ноћу, ишли смо у интервеницију опомињали. Лоше су живели, свађали су се. Јуче ништа нисмо чули око детета, само да је преминуло у болници", казао је комшија. 

МУП је саопштио да су припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су М. Н. (1998) из околине Власотинца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици са смртним исходом.

Полиција је ухапсила и његову ванбрачну супругу Ј. Т. (2000) из околине Зајечара, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело занемаривање и запуштање малолетног лица.

М. Н. се сумњичи да је, јуче у изнајмљеном стану у Зајечару, више пута по глави и телу ударио двогодишњу ћерку ванбрачне супруге и тешко је повредио, а дете је превезено у Здравствени центар у Зајечару где је преминуло.

Мајка двогодишње девојчице је, како се сумња, знала да је њен ванбрачни супруг, у претходном периоду, тукао девојчицу, али то није пријавила полицији. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Зајечару.

Тужилац је наложио обдукцију након чега ће се тачно знати узрок смрти.

Истрага ће показати детаљније у којим околностима се догодило породично насиље у коме је нажалост двогодишња девојчица изгубила живот.

Овим поводом огласио се Центар за социјални рад у Зајечару, који је саопштио  да је породица настрадале девојчице била на евиденцији центра, али да до сада није било пријава за насиље у породици.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво