Читај ми!

Суђење Беливуковој групи, Миљковић поново испитује Лалића о кући у Ритопеку

У Специјалном суду у Београду на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука, оптужени Марко Миљковић затражио је да постави додатна питања окривљеном-сараднику Срђану Лалићу о кући у Ритопеку, у којој су према оптужници припадници тог клана убијали и мучили своје супарнике.

Оптужени Марко Миљковић је навео да ће поставити двадесетак питања у вези са кућом у Ритопеку, те га је питао шта се налази са леве, а шта са десне стране када се уђе на капију.

Миљковић је појаснио да жели да испита окривљеног-сарадника Срђана Лалића о тој кући пре него што види фотографије МУП-а, које је јуче почео да коментарише, пре него што је суђење прекинуто.

Лалић је причао о висини и боји зидова, као и шта се налази у дворишту, сушари, а рекао је да није сигуран да ли у дворишту куће постоје камере.

Миљковић је Лалића испитивао о детаљима у вези са дневном собом у тој кући, те је питао какав је паркет, где се налази монитор и у коју утичницу је био укључен, као и колико утичница има у тој соби.

Такође, Лалић је објаснио да су у тајној проторији у тој кући плочице биле тамне боје, као и где је Л. В. крв капнула на зид наспрам врата.

Након Миљковића, оптужени Вељко Беливук је рекао да жели да поставља Лалићу питања о просторијама са стадиона "ФК Партизан" које су чланови групе користили.

Судија је на почетку суђења подсетила да је јучерашње понашање било недопустиво и упозорила адвокате да у судници морају да се понашају одговорно и пристојно.

Припадници организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића се терете за седам бистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање. 

Спајање предмета полицајаца са Беливуковим

Судија је рекао да ће тражити спајање предмета против полицијских службеника А. П. и Н. В. са предметом организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића. Полицајци се терете да су одавали поверљиве информације тој криминалној групи.

Судија је и Н. В. дао рок до 10 дана да преговара са Тужилаштвом за организовани криминал у вези са споразумом о признању кривице.

Данашње суђење је одложено због изостанка члана већа, као и због изостанка оптуженог А. П. који је суду доставио медицинску документацију којом правда изостанак.

Судија је рекао да је из списа предмета видео да Н. В. хоће да преговара са тужилаштвом, за шта му је да рок од 10 дана.

Следеће рочиште ће бити заказано накнадно, а после обавештења о склапању споразума између Н. В. и тужилаштва, биће послат предлог за спајање поступка са предметом Беливука.

Полицајци се терете за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и злоупотреба службеног положаја.

А. П. и Н. В. су ухапшени 15. новембра прошле године по налогу Тужилаштва за организовани криминал, уз сарадњу са Службом МУП-а за унутрашњу контролу. Терете се да су од јуна до октобра 2020. године у више наврата неовлашћено припадницима организоване криминалне групе, чији су организатори Беливук и Миљковић, одавали поверљиве податке из електронског система МУП-а.

недеља, 07. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару