Читај ми!

Још тиња пожар у напуштеној фабрици у Београду

У напуштеној фабрици за производњу медицинских уређаја "Сутјеска", у Булевару деспота Стефана у Београду, још тиња пожар.

У МУП-у су за РТС рекли да је у току догашивање пожара у некадашњој фабрици "Сутјеска", у Булевару деспота Стефана, који је избио јуче.

Ватрогасци су остали на терену, како би потпуно угасили ватру која је јуче букнула у напуштеном објекту у центру Београда али је брзо локализована. На последњем спрату исте зграде пожар је избио и у новембру.

После најновијег пожара, станари су се жалили на непријатна испарења хемикалија. Међутим, МУП демантује да је у објекту складиштен штетни отпад. 

У фабрици "Сутјеска" некад су се производили медицински уређаји. Реч је о компанији у којој је стечај уведен још 2000. а завршен је тринаест година касније.

"То једно тридесет година стоји тако. Вероватно је то неко купио, па су нерешени имовински односи", каже једна Београђанка.

Поједини мештани сматрају и да би неко могао да има корист ако би ово постројење нестало.

"Ово заиста годинама не функционише, као и ове остале зграде, и претпостављам да су то мислили да може – ватра прогута, нестане и да ће се онда ту нешто друго сазидати", каже једна станарка.

Парцела на којој је горела хала, али и она поред ње, уписане су у катастру као власништво компаније "Delta Real Estate".

"Упутили смо захтев Грађевинској инспекцији да изађе на терен и обави надзор. Компанија ће поднети надлежном тужилаштву кривичну пријаву против Н. Н. лица, како би се у истрази утврдили узроци и открили потенцијални изазивачи пожара, а пошто надлежни заврше увиђај", наводе из "Delta Real Estate".

Према важећим урбанистичким плановима, цео кварт у којем је дошло до пожара у хали, предвиђен је за градњу комерцијалних садржаја. То значи да би само на те две парцеле могло да се гради више од 100.000 квадрата, од чега би петина били станови.

Процена је да би то био пројекат вредан више стотина милиона евра.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи