Читај ми!

Приштина, подигнута оптужница против пет особа за набавку оружја ИСИС-у

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу Посебном одељењу Основног суда против пет окривљених А. Ђ., Е. С., Н. С., М. Б. и Ш. К., због сумње да је већина њих набављала оружје за терористичку организацију ИСИС.

Овим радњама окривљени А. Ђ., Е. С., Н. С. и М. Б. извршили су кривично дело "припремање терористичког дела или кривичног дела против уставног поретка и безбедности", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Окривљени Е. С. и А. Ђ. су неовлашћено обезбеђивали и скривали закопан, у добро изолованим пластичним кесама, арсенал ватреног оружја и муниције разних врста.

Тим радњама извршили су кривично дело "неовлашћено поседовање, контрола или држање оружја", а А. Ђ. је оптужен и за кривично дело "необавештавање о припремању кривичних дела".

А. Ђ. је од октобра 2020. до 2. 11. 2022 био свестан да окривљени, а сада покојни, К. Ф. (Кујтим Фејзулаи) припрема терористичке акте у Бечу.

Оптужени Н. С. терети се за кривично дело "омогућавање и финансирање извршења тероризма", јер је 7. 10. 2021. директно испоручио износ од 2.000 евра окривљеном Ш. К. на име куповине ватреног оружја.

М. Б. је оптужен да је извршио кривично дело "неовлашћено поседовање, контрола или држање оружја", јер је у својој кући у Призрену обезбедио и држао знатне количине оружја разних врста.

Окривљени Ш. К., оптужен је да је извршио кривично дело "неовлашћени увоз, извоз, снабдевање, превоз, производња, размена, посредовање или промет оружја или експлозивних материја", чиме је обезбедио ватрено оружје разних врста у сврху изнуде, те да је примио износ од 2.000 евра.

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи