Читај ми!

Лалић: Миљковић и Беливук наложили убиство Љепоје

Окривљени-сарадник Срђан Лалић У Специјалном суду у Београду одговарао је на питања о злочинима за које се потврђеном оптужницом терети група Вељка Беливука и Марка Миљковића. Лалић тврди да су Беливук и Миљковић одлучили да се убије Милан Љепоја. Говорио је о "намештеном" убиству члана шкаљарског и његовом страху од кавачког клана. Суђење се наставља сутра када ће Миљковић наставити да испитује Лалића.

Срђан Лалић је одговарајући на питања председнице судског већа испричао да су Беливук и Миљковић одлучили да се убије Милан Љепоја.

Додао је да је то била освета јер је Љепоја учествовао у покушају убиства вође "кавачког клана" Радоја Звицера у Украјини, а за то убиство је као награду неколико припадника овог клана од Звицера добило по килограм кокаина.

Блиндирано возило "ауди" које је Беливук користио, према Лалићевим речима добио је од "кавачког клана", а наследио од убијеног Александра Станковића.

Лалић је причао о томе ко се бавио продајом дроге, па је рекао да су Беливук и Миљковић били задужени за продају и набавку кокаина, а браћа Милош и Марко Будимир за набавку и продају марихуане.

Лалић је затим одговарао на питања оптуженог Марка Миљковића.

Рекао је да је Звицер "велики шеф" и да није хтео да се петља са нижепозиционираним припадницима тог клана, када је заплењена дрога коју је Лалић узео од њега за једног члана кавачког клана "Перуновића".

Даље је причао о слици коју му је Звицер из болнице у Украјини послао са подигнутим прстом и цревом у устима, а споменуо је и да му је Звицер остао дужан 2.700 евра.

О "намештеном" убиству члана шкаљарског клана

Миљковић је испитивао Лалића о инсценираном убиству Милинка Брашњевића, па је Лалић рекао да су полили лажну крв по њему, везали га и слали фотографије "шкаљарском клану", те су за ту наводну ликвидацију добили 200.000 евра.

Лалић је навео да је Беливукова и Миљковићева група планирала убиство Луке Перенчевића, јер је Миљковић прво испланирао да Перенчевић убије Драгана Супуровића, како би "Миљковић преузео и трибину навијача ФК Рад".

Вељко Беливук је после паузе на данашњем рочишту рекао судији да упозори Лалића да не провоцира Миљковића.

Беливук је подсетио да је Лалић на претходним рочиштима Миљковића назвао "смећем", уз речи  "жао ми је што те нисам пребио", након чега је упитао судију "шта бисте ви мени рекли да сам ја рекао - ко год потпише споразум побићу му породицу".

Након тога Миљковић је наставио да испитује Лалића, који је испричао да је од своје адвокатице сакрио да је склопио споразум са Тужилаштвом за организовани криминал, како би је заштитио од "кавачког клана".

Кућа у Ритопеку и Лалићев "страх од кавачког клана"

Навео је да кућу у Ритопеку није показао раније полицији јер се плашио кавачког клана, након чега је Миљковић почео да поставља питања о сефу Лалићеве мајке, али је судија одбила то питање.

Миљковић је Лалића питао чак о његовој полној опредељености, поред осталог и да ли је био у љубавном односу са двојицом мушкараца, наводећи њихова имена.

Лалић је мало пре тог питања контатовао да је Миљковић имао односе са једном старлетом, након чега су почеле Миљковићеве провокације.

Суђење се наставља сутра када ће Миљковић наставити да испитује Лалића. 

На почетку данашњег рочишта судија је рекла да је веће одбило предлоге одбране да се из списа предмета издвоје сви записи о претресању куће у Ритопеку и неколико станова.

Додала је да су из предмета издвојени записи и аудио-снимци са саслушања Алексе Шејића и Владимира Димитријевића из МУП-а.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару