Читај ми!

Одбијени захтеви за укидање притвора појединим припадницима Беливукове групе, наставак суђења 20. децембра

Испитивањем окривљеног-сарадника Срђана Лалића, у Специјалном суду у Београду настављено је суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, оружје, отмицу и силовање. Неколико бранилаца окривљених припадника организоване криминалне групе затражили су од суда укидање притвора њиховим брањеницима. Председавајућа судским већем саопштила је да су одбијени сви предлози и заказала наставак суђења за 20. децембар.

Оптужени Марко Миљковић постављао је питања окривљеном-сараднику тужилаштва Срђану Лалићу, у вези са оптужбама против криминалне групе Вељка Беливука и Миљковића, због чега расте тензија у судници, преноси Танјуг.

Лалић и Миљковић су се преко питања и одговора препирали, па је тако Лалић у једном тренутку рекао Миљковићу "нисам сигуран да си ти за термин организована криминална група знао пре уласка у ову судницу" одговарајући му да је он "више сиров и баналан".

Миљковић тврди да Лалић не разликује организовану криминалну од навијачке групе, тврдећи да стално помиње организовану криминалну групу што се, како Миљковић, тврди договорио са тужиоцем.

Окривљени-сарадник тврди да Миљковић константно изврће његове одговоре, док му је Миљковић рекао "Лалићу прочитај ЗКП (Закон о кривичном поступку) па ћеш знати".

Миљковићев бранилац Гордана Божиловић је затим рекла судији да упозори Лалића да се не смешка и не прави гримасе све време, јер је суђење озбиљно и ради се о окривљенима који би могли да добију доживотне казне затвора.

Оптужени Миљковић је Лалића питао о "бункеру", блиндираним вратима, организованој криминалној и навијачкој групи, састанцима тих група, али и о планирању убиства Горана Величковића.

Даље је Миљковић испитивао Лалића о Б. В., са којим је Лалић по његовим речима провео одређено време у Чешкој када је побегао из Србије због страха од хапшења.

Током испитивања, Лалић је Миљковићу рекао да оптужени углавном воли да "лаже када је новац у питању".

Тужилац је реаговао и рекао Миљковић не прича о предмету оптужења, већ о стварима које нису на оптужници.

Такође, Миљковић је питао Лалића зашто полицију није довео одмах након хапшења у кућу у Ритопеку, на шта је Лалић одговорио да га је тада адвокат Дејан Лазаревић посаветовао да се брани ћутањем.

Адвокати тражили укидање притвора појединим припадницима, суд одбио

Судско веће Специјалног суда одбило је предлог појединих адвоката одбране за укидање притвора за неколико оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Председавајућа судским већем саопштила је да су одбијени сви предлози и заказала наставак суђења за 20. децембар.

Неколико адвоката окривљених припадника Беливукове групе затражили су од суда укидање притвора њиховим брањеницима. Браниоци су тражили укидање притвора за: Н. Л., А. С., М. А., М. С., М. Т., В. Г., А. Д., А. В. и А. Ш.

А. Д. је затим дошао за говорницу и подржао захтев свог браниоца за укидање притвора, а В. Г. је судији детаљно описао своје здравствено стање. А. Ш. се такође придружио речима свог браниоца.

Поступајући тужилац се противио предлозима одбране, тврдећи да поменути окривљени треба да остану у притвору.

Лалић је јуче у Специјаном суду рекао да није смео да се усуди да одбије неки задатак вођа групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару