Читај ми!

Навијачима Црвене звезде укинут притвор, код куће са наногвицом

Виши суд у Београду укинуо је притвор петорици навијача ФК Црвена звезда који се терете за безобзирни напад на комби који је превозио навијаче ФК Партизан, после одржаног дербија између два тима, 16. априла код Младеновца.

Суд је осумњиченима за напад на комби одредио меру забране напуштања стана уз електрионски надзор (кућни притвор с наногвицом), преноси Танјуг.

Предлог за укидање притвора поднели су браниоци оптужених навијача, чему се Више јавно тужилаштво у Београду успротивило, али је суд на крају донео наведену одлуку.

Оптужени у овом случају су В. М. (25) из Младеновца, Б. Н. (35), И. М. (31), Т. А. (19) и М. С. (21) сви из Београда.

Њима се ставља на терет да су свесни свог дела, у урачунљивом стању, са умишљањем извршили кривична дела насилничко понашање на спортској приредби и изазивање опште опасности.

За све окривљене тужилаштво је суду предложило да их осуди на јединствену казну од по осам година затвора, као и новчану казну од по 400.000 динара.

Тужилаштво је суду такође предложило да свима изрекне меру безбедности – забрана присуствовања одређеним спортским приредбама у трајању од по пет година, с тим да се време проведено у затвору не урачунава у време трајања ове мере.

Оптужним предлогом осумњиченима се ставља на терет да су 16. априла 2022. године око 22 часа, заједно са више НН, након дербија између ФК Црвена звезда и ФК Партизан, у атару села Марковац, као навијачи Црвене звезде, препречили пут комбију који је превозио навијаче противничког тима.

По изласку из својих возила, осумњичени су ставили маске на лица и капуљаче на главе и кренули према комбију.

Каменицама и другим предметима су разбили сва стакла на комбију, а потом убацили запаљене бакље у унутрашњост комбија.

Притом је један НН нападач кроз полупан прозор палио тапацирани кров у комбију.

Пошто се запалила унутрашњост комбија, у којем је било девет оштећених, они су покушали да напусте возило, али им је један од НН нападача то онемогућавао, држећи врата возила са спољне стране.

Комби се запалио од убачених бакљи, након чега су нападачи отишли, а оштећени су успели да напусте комби и побегну у оближњу њиву.

Возило које је било захваћено ватром убрзо је експлодирало.

У овом инциденту четири особе из комбија задобиле су лаке телесне повреде.

Оптужени у овом случају су на почетку суђења делимично признали извршење кривичних дела која им се стављају на терет, наводећи "да су се нашли на погрешном месту у погрешно време".

Ухапшени су 2. јуна. Међу њима је био и 16-годишњег тинејџер чији случај води Одељење за малолетнике Вишег тужилаштва у Београду.

уторак, 15. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи