Читај ми!

Саслушано шест осумњичених за нереде током "Европрајда"

У Првом основном јавном тужилаштву у Београду саслушано је шест особа због нереда током "Европрајда", од којих је за тројицу предложен притвор.

Сви осумњичени за изазивање нереда током "Европрајда" у суботу 17. септембра у Београду су на саслушању негирали кривицу, након чега је тужилаштво предложило суду да одреди притвор тројици, саопштило је Прво основно јавно тужилаштво у Београду.

За три особе укинуто је решење о задржавању, јер није постајао законски основ за предлагање притвора.

Тужилаштво је за М. М. и С. Р. предложило одређивање притвора због опасности од бекства и због околности које указују да би боравком на слободи могли да понове или учине ново кривично дело због њихове раније осуђиваности, док је за В. В. предложен притвор због начина извршења дела са елементима насиља које је довело до узнемирења јавности.

М. М. и В. В. се терете за кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње, док се С. Р. терети за кривично дело насилничко понашање.

Решењем је укинуто задржавање у односу на Б. Т, М. М. и Н. К. који се терете за кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Тужилаштво наводи да ће у даљем току поступка у односу на сва наведена лица испитати сведоке полицијске службенике, сведоке оштећене, очевице, прикупити остале материјалне доказе, након чега ће бити донета одлука.

Током шетње у оквиру манифестације "Европрајд 2022", на улицама Београда било је ангажовано око 5.200 припадника МУП-а, ухапшена су 64 изгредника, а повређено је 13 припадника МУП-а.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи