Млади ватерполисти Партизана нападнути у Загребу

Двадесетак маскираних особа напало је јуче у Загребу шесторицу младих српских ватерполиста који бораве у главном граду Хрватске на кадетском ватерполо турниру.

Једном ватерполисти је сломљен прст, а више њих је задобило ударце у главу шипкама и рукама. Ватерполисти нису задобили унутрашње повреде, рекао је за Интернет портал РТС-а Драган Томашевић, отац ватерполисте.

Млади кадети Партизана су нападнути јуче поподне испред "Мекдоналдса" у Загребу.

Напад је пријављен полицији која је започела истрагу против Н. Н. починилаца.

Томашевић је рекао да се све догодило изненада.

"Наша деца су нормално јела у 'Мекдоналдсу', није било никаквих провокација, а приликом изласка из ресторана нападнута су шипкама. Очигледно је све било организовано, чим су знали да су ватерполисти из Србије", рекао је Томашевић.

Родитељи ватерполиста су отпутовали у Загреб.

Координатор млађих селекција ватерполо клуба Партизан Зоран Братуша изјавио је да су сви кадети, који су нападнути у Загребу, добро и да настављају учешће на ватерполо турниру.

Братуша је потврдио да се у четвртак увече у том граду догодио инцидент, када је група навијача загребачког Динама напала кадете Партизана у шетњи градом.

Млади ватерполисти се припремају за финале кадетског купа, у суботу увече.

Осуде напада на младе ватерполисте

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић најоштрије је осудио напад на младе ватерполисте Партизана.

"Министарство спољних послова захтева хитно спровођење истраге, откривање и кажњавање починилаца овог дела, као и да се младим ватерполистима Партизана обезбеди несметан и безбедан наставак такмичења и боравак у Загребу. Тим поводом је амбасада Србије затражила хитну доставу информација о овом догађају", наводи се у саопштењу Министарства.

Дачић је оценио да су "нажалост, овакви инциденти одраз насталог антисрпског расположења у Хрватској".

"Србија је чврсто опредељена да допринесе стварању позитивне атмосфере у нашим односима у интересу стабилности и мира у региону", истиче се у саопштењу.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић осудио је напад.

"Инцидент у Загребу је нешто што спорт није и не сме да буде. Ти млади ватерполисти нису отишли тамо да буду нечија мета и најмање што очекујем је да ће се починиоци наћи у најкраћем могућем року и најоштрије казнити", наводи се у саопштењу министра Удовичића.

Удовичић се нада и да је надлежнима у Хрватској то приоритет који ће показати за убудуће да нико неће ни помислити да овако нешто уради ма ком спортисти на било којем међународном турниру и у било којем спорту.

И ватерполо клуб Партизан осудио је напад на младе ватерполисте у Загребу и поручио да се такве ствари не дешавају први пут у Хрватској, али да се надају да ће изредници бити ухапшени.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару