Читај ми!

Ивановић пребачен у болницу, суд продужио притвор

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић пребачен је по подне у болницу у Косовској Митровици, након осам дана штрајка глађу у затвору. Апелациони суд у Приштини потврдио је решење о продужењу притвора Ивановићу.

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић рекао је да је Оливер Ивановић примљен у 17.35.

Др Ивановић је рекао да је лидер Грађанске иницијативе СДП доведен на интерно одељење болнице у Косовској Митровици, прегледан и примљен у интензивну јединицу, где је прикључен на монитор за праћење свих виталних параметара.

"Дијагностика се наставља у наредним данима и први детаљнији извештај нашег конзилијума, који ће пратити здравствено стање и налагати све мере дијагностике и терапије, биће познат сутра. До поднева ће бити одржана конференција за јавност", рекао је доктор Ивановић за РТС.

Додао је да лидер СДП-а и даље не узима храну. 

Кардиолог др Милан Јаковљевић рекао је Танјугу да је Ивановић прегледан и да је први закључак да је његово здравствено стање нарушено и да захтева болничко лечење.

"У току су дијагностичке процедуре, он је примљен и прикључен на монитор, његово здравствено стање се прати из минута у минут и прве праве информације о обиму нарушеног здравља имаћемо сутра, када ћемо одржати конференцију за штампу", рекао је Јаковљевић.

Ивановићева супруга Милена Поповић Ивановић изјавила је Танјугу да јој је драго што је Оливер Ивановић пребачен у болницу, јер ће бити под сталним надзором лекара зато што је његово стање лоше.

Додала је да је њен супруг одбио да прими инфузију, да одбија да узима храну и да је истрајан у ономе што је започео.

Оливер Ивановић је штрајк глађу у затвору у Косовској Митровици започео 7. августа са захтевом да му се омогући одбрана са слободе у процесу који се води против њега пред међународним судским већем Основног суда у том граду.

Започео је штрајк глађу након што је Еулексово судско веће донело одлуку да му продужи притвор за још два месеца, до 6. октобра.

Ивановић је ухапшен 27. јануара прошле године и ово је други пут да се одлучује на овакав корак. Претходно је штрајковао глађу недељу дана у Приштини, захтевајући премештање из приштинског у митровачки затвор, што му је на крају и омогућено.

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са тимом за одбрану Оливера Ивановића у Косовској Митровици и поручио да ће државни врх са највишим званичницима ЕУ у наредном периоду покренути "случај Ивановић".  

Ивановић је оптужен да је 14. априла 1999. године и 3. фебруара 2000. године починио ратни злочин против цивилног становништва и подстицао на тешко убиство више Албанаца у Косовској Митровици.

Његов случај повезан је са још четворицом Срба – српским полицијским пуковником Драгољубом Делибашићем, коме је Еулекс у среду такође продужио притвор за још два месеца.

Случај је повезан и са оцем и сином Илијом и Небојшом Вујачићем и Александром Лазовићем, који су оптужени за убиство и покушај убиства, а којима је Еулекс омогућио да се бране са слободе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару