Читај ми!

Суђење Ивановићу, исказ заштићеног сведока

Суђење Оливеру Ивановићу и још четворици Срба настављено је у Основном суду у Косовској Митровици саслушањем првог од двојице заштићених сведока. Сведочио је видео линком из иностранства.

У исказу, заштићени сведок рекао је да је од људи у северном делу Митровице чуо да је Оливер Ивановић био вођа чувара моста. Сведок, међутим током рата на Косову није био у Митровици.

Препричаовао је како су били организовани чувари моста, наводећи да је постојало неколико група. Навео је да када су Албанци нападали из јужног, онда су Срби узвраћали из северног дела.

Рекао је да су током инцидената, полиција и чувари моста сарађивали и да он није могао да препозна особу која их је организовала. Адвокати су током суђења интервенисали у више наврата, тражећи да тужилац не изврће тврдње сведока.

Тужилац је предвидео да сведок X буде саслушаван четири дана. Одбрана окривљених није желела да коментарише данашњи део исказа.

"Он је сведок за обојицу окривљених, и за Драгољуба Делибашића и Оливера Ивановића, али верујте нам, с обзиром да је тек практично кренуло његово саслушање, не би било професионално коректно да било шта коментаришемо, везано за његову изјаву", рекао је адвокат Миодраг Бркљач.

Упркос најави, исказ заштићеног сведока био је отворен за јавност. Сведочио је видео линком из иностранства.

Тужилац има још 20 сведока. Оливеру Ивановићу је прошлог месеца продужен притвор за још два месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи