Читај ми!

Продужен притвор Драгољубу Делибашићу

Пензионисаном пуковнику МУП-а Србије Драгољубу Делибашићу судско веће Основног суда у Косовској Митровици продужило је притвор на још два месеца.

Делибашићев бранилац, адвокат Дејан Васић рекао је Танјугу да је на ову одлуку судије већ предао жалбу Апелационом суду у Приштини и да судски одговор на жалбу очекује током следеће недеље. 

"Аргументација већа да се околности нису значајније промениле од његовог притварања пре 17 месеци, је у многоме доведена у питање саслушањем великог броја сведока тужаштва", рекао је Васић.

Наглашава да ниједан од сведока није кредибилно потврдио ставове тужилаштва обухваћене оптужницом.

"Жалбом сам Апелационом суду у Приштини скренуо пажњу на гаранције које је за његову одбрану са слободе дала Влада Републике Србије, а став жалбеног суда ће бити познат током следеће недеље", додао је Васић.

Делибашић је оптужен да је 3. фебруара 2000. године у ноћним сатима, делујући у саизвршилаштву са Ивановићем, подстицао на извршење кривичног дела убиство из националних мотива.

Њих двојица су, како је наведено у оптужници, наредили и подстакли групу подређених полицајаца и припаднака "Чувара моста" да упадну у неколико зграда у Северној Митровици и да их присилно очисте од Албанаца.

Тада је у Митровици, како стоји у оптужници, убијено укупно 10 особа албанске националности. Окривљени се терете да су починили кривична дела подстицање на убиство и покушај убиства због националних мотива у саизвршилаштву.

Осим Делибашића заједничком оптужницом обухваћени су и Александар Лазовић и отац и син, Небојша и Илија Вујачић. Сви осим Илије Вујачића налазе се у притвору у Косовској Митровици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи