Читај ми!

Харадинај предлаже специјални суд са локалним експертима

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај предложио је да Приштина формира специјални суд за ратне злочине кога би чинили локални експерти, са посебним одељењем које би се бавило Извештајем Дика Мартија и истрагама тужиоца Клинта Вилијамсона.

Рамуш Харадинај је у инервјуу приштинском Блицу, после реизбора за председника странке, изнео свој предлог за формирање специјалног суда за ратне злочине ОВК који би, како тврди, ускладио и захтев за разматрање сумњи из Извештаја бившег известиоца Савета Европе Мартија и истрага специјалног тужиоца ЕУ Вилијамсона, преноси Танјуг.

"Косово ће донети одлуку да формира Специјални Суд за ратне злочине, суд који није селективан, којег чине локални експерти, у оквиру тог суда биће оснивано посебно оделење које ће се бавити оним што је Марти писао, али и истрага Вилијамсона. Ово посебно оделење, у оквиру нашег суда за ратне злочине, може да укључи и међународне експерте".

Према његовим речима, тај суд би "био апсолутно безбедан у некој сигурној зони на Косову и имао би и подршку КФОР-а или НАТО-а".

Харадинај је оценио да би поновно изгласавње закона у парламенту, који би омогућио формирање специјалног суда о злочинима ОВК, значило крај демократије на Косову.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи