Суђење Јасни Матић 22. септембра

Бившој министарки за телекомуникације Јасни Матић и њеним сарадницима, због сумње да су злоупотребама у Агенцији за промоцију извоза и страних улагања оштетили буџет Србије, Специјални суд у Београду заказао је за 22. септембар почетак суђења.

Припремно рочиште, које је данас окончано, је било затворено за јавност. Оптужени се терете се за продужено кривично дело злоупотребе службеног положаја за које је запрећена казна од две до 12 година затвора, јавља Танјуг.

Оптужени су и челници Агенције за промоцију извоза и страних улагања (СИЕПЕ) Божидар Лаганин, Весна Перић и Бојан Јанковић.

Против Матићеве и осталих спроведена истрага због сумње да су у СИЕПА од 2006. до 2013. неоснованим исплатама по основу "уговора о непостојећим ауторским делима" оштетили буџет Србије за око 120 милиона динара, а за себе и друга лица прибавили имовинску корист од 90 милиона динара.

Матићева и остали су били ухапшени 26. марта прошле године и у притвору су били до 15. априла од када се бране са слободе.

Матићева је била министарка за телекомуникације у влади Мирка Цветковића и некадашња директорка Агенције за страна улагања, кадар Г17 плус, а била је и државни секретар за економске односе са иностранством у Министарству економије и регионалног развоја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи