Читај ми!

Хашки трибунал покренуо сајт о Сребреници

Трибунал у Хагу покренуо је вебсајт под називом "Трибунал се сећа: Геноцид у Сребреници" уочи обележавања двадесетогодишњице масакра у Сребреници 1995. године 11. јула.

Према саопштењу Трибунала, сајт је намењен наставницима, новинарима и широкој јавности а пружа низ мултимедијалних информација за оне који желе да сазнају више о масакру у Сребреници, жртвама и улози Хашког трибунала у привођењу починилаца правди, пренео је Танјуг.

Корисници на сајту www.icty.org/srebrenica20 могу да сазнају више о суђењима која се односе на догађаје у Сребреници, виде сведочења пред судом и кључне статистичке податке, саопштио је Трибунал.

На сајту се, како се наводи, може премијерно погледати видео снимак који говори о догађајима током заузимања Сребренице онако како је утврђено пресудама Хашког трибунала.

Приказујући сведочења, изводе из пресуда и архивске снимке, видео реконструише последње дане заузимања Сребренице од стране војске Републике Српске у јулу 1995. године и догађаје који су уследили, наводи Трибунал.

Хашки трибунал је први међународни кривични трибунал који је донео пресуде за геноцид у Европи, подсећа Трибунал у саопштењу, наводећи да је у априлу 2004. године апелационо веће Трибунала у поступку против Радислава Крстића предсудило да је у Сребреници 1995. године извршен геноцид у коме је убијено 7.000 босанских муслимана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи