Читај ми!

Притвор за 39 граничних полицијаца и цариника

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана за 39 припадника пограничне полиције и цариника на прелазу Бачки брег, који се сумњиче да су као организована криминална група узимали мито и омогућавали кријумчарење и друге незаконите радње на државној граници.

Портпарол суда Тања Кољеншић прецизирала је за Танјуг да је судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјални суд) 16. јуна донео решење којим је према 39 окривљених одредио притвор због постојања особитих околности које указују да би окривљени могли ометати поступак утицањем на сведоке.

Против тог решења странке могу да изјаве жалбу ванпретресном већу Посебног одељења Вишег суда у Београду у року од три дана од дана пријема писаног отправка решења, додала је Тања Кољеншић.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је јуче истрагу против осумњичених који се терете да су извршили кривична дела удруживања ради вршења кривичних дела и примање мита.

Сумња се да су окривљени од марта 2014. године, до половине јуна ове године, од већег броја лица приликом преласка државне границе захтевали и примали новчане и робне поклоне како би им омогућили кријумчарење робе преко државне границе, увоз робе без плаћања царине, прелазак границе без евидентирања у личним документима и друге незаконите услуге.

Осумњичени полицајци и цариници, у дужем временском периоду, на подручју граничног прелаза Бачки брег и места Бачки брег код Сомбора, као чланови организоване криминалне групе, нису у току своје смене предузимали мере из своје надлежности и спречавали кријумчарење и друга кривична дела, већ су као организована криминална група прибављали новац за себе и узимали поклоне за чланове групе.

Овом акцијом спречено је кријумчарење акцизних производа у земље ЕУ и злоупотреба безвизног режима за држављане Србије, оверавањем или неоверавањем путних исправа, уз присуство или без присуства имаоца путних исправа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи