Оптужница против бившег председника Скупштине Лесковца

Виши суд у Лесковцу подигао је оптужницу против Живојина Стефановића, доскорашњег председника лесковачке скупштине због сумње да је оштетио буџет града за 16,9 милиона динара.

Живојин Стефановић се терети за злоупотребу службену дужности, односно потписивање три анекса уговора 2012. године за летње одржавање улице и путева у Лесковцу, а на основу основног уговора из 2010. године. Ту одлуку су претходно усвојили чланови Градског већа и одборници Скупштине Лесковца. 

Стефановић, који је СПС напустио новембра прошле године и основао Удружење Лига за Лесковац, рекао је у изјави за агенцију Бета да не постоји кривично дело и да иза оптужнице, наводно, стоје политичари из Београда.

"Одлуке о анкесу донете су у складу са Законом о комуналним делатностима, а после пропалог тендера за одржавање улица и путева. На основу анекса асфалтирано је и ревитализовано 350 километара улица и путева", рекао је Стефановић.

Он је казао да тврди да је "у питању политички прогон од стране врха СПС-а, коме сам служио 20 година, и Српске напредне странке".

"Тај прогон датира још од 2012. године када је СПС у Лесковцу направио коалицију с демократама, која је исте године раскинута под притиском из Београда", истакао је Стефановић.

Оптужници се придружио и јавни правобранилац града Лесковца.

Живојин Стефановић (72), правник по образовању, 40 година је у политици. Ово је први пут да се против њега подиже оптужница.

"Ја сам у свом животу, можда, грешио, али никада ради личне или користи моје породице или појединица, него за неки општи интерес. У овом случају доказаћу да сам невин јер из градске касе није извођачу радова дат ниједан динар више", казао је он.

Оптужница му је уручена данас, четири недеље после смене с функције председника Скупштине Лесковца.

За исто дело у овом случају терети се и бивши градоначелник Лесковца Слободан Коцић, који је брзо после смене с власти провео пет месеци у затвору и протов кога се води неколико судских поступака за злоупотребу службеног положаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи