Читај ми!

Продужен притвор отмичарима мале Маше

Апелациони суд у Београду продужио је за још три месеца притвор француским држављанима који су осумњичени да су 13. марта отели двогодишњу Машу П. у насељу Браћа Јерковић и са њом покушали да побегну из Србије.

Портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић рекла је за агенцију Танјуг да је осумњиченима притвор продужен због опасности од бекства и због узнемирења јавности, преноси Танјуг.

Пиљићева каже да према овој одлуци, притвор може да траје до 11. септембра.

Када су у питању разлози за продужење притвора због опасности од бекства, Апелациони суд је имао у виду да су у питању француски држављани без пријављеног боравишта на територији Србије и да су се након извршења кривичног дела, за које се сумњиче, упутили међународним путем у бекство.

"Нису се зауставили на знак припадника МУП-а већ су пробили наплатну рампу не зауставивши се, што указује да ће се окривљени, уколико се нађу на слободи, дати у бекство", наводи Пиљићева.

За ово кривично дело запрећена је казна затвора од преко 10 година, а поред тога постоји основана сумња да су малолетно дете током дана на сред улице применом силе отели из руку мајке.

Тужилаштво за организовани криминал у Београду води истрагу поводом отмице детета против Себастијана Мишела Бранша (46), његове супруге Сандрин Алексија Горин Бранша (49) и пасторке Кристел Емелин Улијет (26).

Ова тројка је осумњичена да је уз употребу силе отела девојчицу, а потом возилом "бе-ем-ве" покушала да напусти земљу, у чему их је спречила правовремена интервенција полиције.

Ухапшени су два сата после отимања девојчице из руку мајке Мирјане, на ауто- путу Београд- Загреб, код излаза за Сремску Митровицу.

Током вожње Маша је пресвучена, а коса јој је била везана у репиће како не би одговарала опису који је мајка дала.

Сумња се да је ова тројка деловала организовано, тако што је Бранша отргао девојчицу и гурнуо мајку, његова супруга је била за воланом аутомобила, док је њена ћерка Кристел глумила мајку девојчице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи