Читај ми!

Поново одложено суђење осморици жандарма

Почетак суђења осморици припадника Жандармерије, који се терете за пребијање Андреја Вучића и Предрага Малог, као и двојице војних полицајаца који су били са њима, одложен је за 30. април.

Суђење пред Вишим судом у Београду одложено је због спречености судије Светлане Алексић, саопштила је присутнима у судници судија Зорана Трајковић, преноси Танјуг.

Претходно суђење је крајем марта одложено, јер нису сви оптужени примили оптужни предлог.

Иначе, када суђење почне, планирано је саслушање оптужених, а наредни термин када би требало да буду саслушани оштећени, односно брат премијера Александра Вучића и брат градоначелника Београда Синише Малог, као и припадници Војне полиције, биће накнадно одређен.

Више тужилаштво у Београду терети припаднике Жандармерије да су као саучесници извршили кривицно дело напад на војно лице у вршењу војне службе у стицају са кривичним делом злостављање и мучење.

Командант вода жандарма терети се и за кривично дело злоупотреба службеног положаја, у вези са њиховим учешћем у догађајима на дан одржавања Параде поноса.

На оптуженичкој клупи су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђордевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и Раде Матић.

Прво основно јавно тужилаштво одбацило је почетком фебруара кривичне пријаве против двојице војних полицајаца које је поднео заштитник грађана Саша Јанковић.

Тај инцидент догодио се 28. септембра прошле године на углу улица Светозара Марковића и Бирчанинове, непосредно пред одржавање Параде поноса у Београду, када је у центру града било појачано присуство полиције, из безбедносних разлога.

О инциденту постоји и видео запис који су објавиле готово све телевизије.

Припадници Жандармерије су тукли Андреја Вучића, брата премијера Александра Вучића, Предрага Малог, брата градоначелника Београда Синише Малог, и двојицу припадника "Кобри" који су били са њима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару