Читај ми!

Горан Хаџић вечерас стиже у Београд

Хашки оптуженик Горан Хаџић вечерас се враћа у Србију, пошто је Трибунал у Хагу донео одлуку о његовом пуштању на привремену слободу ради лечења, потврдио је потпредседник Владе Расим Љајић.

Председник Националног савета за сарадњу са хашким трибуналом Расим Љајић потврдио је да се Горан Хаџић вечерас враћа у Србију, преноси Танјуг.

"Колико ће боравити у Србији немамо право да кажемо, али неће дуго. Он ће имати обавезу које је одредило Жалбено веће Трибунала", рекао је Љајић новинарима у Вршцу.

Додаје да је за време боравка Хаџића у Србији, држава дужна да обезбеди да се он адекватно лечи, али и да врши контролу и надзор његовог кретања док се налази у Новом Саду и да о томе извештава Хашки трибунал.

Љајић наглашава да ће обавезе које је држава преузела давањем гаранција за Горана Хаџића у потпуности испоштовати.

"Хаџић је обавезан да буде у својој кући од 23 сата увече до седам сати ујутру. Уколико буде потребе да иде у здравствене установе то ће такође бити под надзором и контролом и о томе ћемо извештавати Трибунал", рекао је Љајић.

Раније данас агенцији Бета је у Министарству правде речено да се Хаџић вечерас враћа у Србију, пошто је Трибунал донео одлуку о његовом пуштању на привремену слободу ради лечења.

У Министарству правде нису могли да прецизирају тачно време доласка Хаџића у Београд, али је његов адвокат Зоран Живановић за телевизију Пинк рекао да би требало да допутује у Београд око 22.30, после чега ће бити пребачен у свој стан у Новом Саду.

Живановић је рекао да су Хаџићу постављени услови да стално борави у Новом Саду, да га свакодневно посећује полиција, да не комуницира са медијима, жртвама и сведоцима.

Хаџићу је у новембру прошле године дијагностификован тумор мозга, а Трибунал је пре два дана прихватио жалбу бившег председника "Републике Српске Крајине", и наложио његовог пуштање на привремену слободу ради лечења.

Оптужница Хаџића терети за прогон Хрвата на расној, верској и политичкој основи, истребљење, убиства, незаконито притварање, мучење, нечовечна дела, депортацију и присилно премештање, 1991-93. у источној Славонији и Книнској крајини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару