Читај ми!

Избоден младић у Косовској Митровици

У северном делу Косовске Митровице, у близини Ибарског моста, око 18 часова избоден је младић српске националности С. Н. (17), који је пребачен у митровичку болницу. Оперисан је, у стабилном је стању, али је и даље животно угрожен.

Шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић рекао је за Танјуг да је неколико особа са капуљачама прешло главни мост на Ибру, који раздава јужни и северни део града, и напало младића.

Бојић је рекао и да је младић пребачен у болницу у Косовској Митровици. 

Лекари Здравственог центра у Косовској Митровици рекли су да је младић оперисан и да је у стабилном стању, али да је и даље животно угрожен.  

Према речима дежурног хирурга Саше Димића, реч је о повреди грудног коша са десне стране са повредом десног плућног крила, дијагфрагме и јетре, преноси Танјуг.

"Пацијент је довезен у здравствену установу са тешким телесним повредама и животно угрожен, а тренутно је стабилан, али и даље животно угрожен", рекао је Димић на конференцији за новинаре.

"Повреде су нанете оштрим предметом, ради се о убодној рани правилних ивица са задње десне стране грудног коша", рекао је хирург Димић, додајући да је повреда сложена и опасна по живот.  

Полиција је започела истрагу, а мотив напада, као и нападач, нису познати.

Осуде напада на српског младића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић позива покрајинске органе и надлежне представнике међународне заједнице да хитно пронађу и казне починиоце напада на српског младића.

Малолетног српског младића напали су Албанци његовог узраста у близини моста на Ибру у северном делу Косовске Митровице. Албанци су дошли из јужног дела града и након напада су побегли у том правцу, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Ђурић најоштрије осуђује безумни напад који се догодио непосредно код Парка мира.

"Злочин који је изведен на националној основи, на месту које треба да буде симбол мира и које треба и буквално да буде мост помирења и заједништва, узнемирује и потпуно обесхрабрује. У предвечерје највећег хришћанског празника, Васкрса, српском народу на Косову и Метохији се поново шаљу поруке које подсећају на нека лоша, а не тако далека времена", истиче Ђурић.

Додаје да је напад на малолетног српског младића узнемирио све становнике северне Косовске Митровице и оне који улажу велике напоре да у Покрајини заживи мир, толеранција и безбедан живот за све грађане.

И општинско руководство Косовске Митровице најоштрије је осудило напад на српског младића.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић поручио је починиоцима и виновницима напада да ће бити гоњени, и да на главном мосту који су прешли како би напали српске младиће постоје сигурносне камере.

"Очекујемо од косовске полиције да врло брзо открије починиоце овог напада и њихов идентитет", рекао је Ракић новинарима и поручио свима који желе да уруше крхки мир да им то неће успети.

"Позивам грађане да буду суздржани. Одржаћемо састанак са косовском полицијом и обавестити о даљим корацима које ћемо предузети у правцу очувања мира у граду", рекао је Ракић.

Председник привременог општинског органа у Косовској Митровици Александар Спирић изјавио је да су због последњег инцидента грађани Косовске Митровице узнемирени и забринути.

Најоштрије осуђујемо напад на српске младиће, ово је још један од покушаја дестабилизације стања у граду и то у данима када се српски народ припрема за празнике, рекао је он.  

Напад на српског младића осуђује и Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда", која је упутила захтев Косовској полицијској служби (КПС) и мисији Еулекс да пронађу и приведу нападаче, преноси Бета.

"ГИ СДП најоштрије осуђује кукавички напад на младића. На главном градском мосту у Косовској Митровици и захтева од КПС-а и Еулекса да предузму све мере из својих надлежности како би се починиоци овог напада пронашли и привели правди", наводи се у саопштењу.

Та странка оцењује да је хапшење нападача и њихово процесуирање "једини начин да се оваквим нападима, којих је небројено пута било у прошлости, стане на пут".

"Апелујемо на полицијску станицу Северна Митровица да појача своје присуство на главном градском мосту, и осталим осетљивим тачкама, како би превентивним деловањем спречили овакве гнусне нападе", пише у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару