Читај ми!

Хапшења због трговине дрогом у Косовској Митровици

Два Србина А. Б. и У. К. из Косовске Митровице ухапшени су због сумње да су део веће групе у коју су укључени и Срби и Албанци, а која се бавила држањем и продавањем наркотика.

Бранилац У. К. адвокат Миодраг Бркљач рекао је да им је притвор одређен зато што је судија за претходни поступак мисли да постоји опасност да би, уколико би се нашли на слободи, могли да побегну али и зато што постоји сумња да би могли да поново тргују наркотицима, преноси Танјуг.

Два Албанца су већ у притвору у вези са овим случајем, рекао је адвокат, а наводно је умешан још један Србин, али он није у притвору.

Најављујући жалбу Бркљач је рекао да су осумњичени чим су сазнали да их тражи полиција сами дошли из централне Србије и са адвокатима отишли у полицијску станицу у јужном делу Митровице.

"Тамо су дали изјаве и одмах су одведени код судије за претходни поступак који им је на предлог тужиоца одредио притвор. Ми сматрамо да опасност од бекства не постоји, јер они да су хтели да беже они се не би ни појављивали", рекао је Бркљач.

Ухапшени А. Б. (22) син је регионалног шефа оперативе косовске полиције за Митровицу Север Жељка Бојића, који је Танјугу рекао да је његов син пунолетан и да законска процедура мора да се испоштује.

Адвокат А. Б. Фарук Кореница је рекао да су испред зграде суда у Вучитрну, где су јуче били А. Б. и У. К. била два полицијска возила са полицајцима наоружаним дугим наоружањем, што је, објаснио је, пракса код тешких кривичних дела.

"Кад сам ушао у зграду суда видео сам поново полицајце са дугим наоружањем и нисам могао да верујем да се чува А. Б. са његовим наводно саизвршиоцем", рекао је Кореница додајући да је у вези са овим случајем постојао огроман притисак јавности односно албанских медија.

"Доста новинара је тражило изјаву од мене као браниоца А. Б. и доводили су га у везу са његовим оцем Жељком Бојићем, који је изванредан полицајац и дао је огроман допринос у смиривању и полицијске и безбедносне ситуације на северу Косова", напомиње Кореница.

Кореница истиче да је убеђен како је ова мера одређена због огромног притиска јавног мњења, односно албанских медија и додаје да неко пошто - пото жели да злоупотреби ауторитет оца А. Б.".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару