Читај ми!

Пронађен везани дечак

Петнаестогодишњи дечак из Владимираца код Шапца пронађен је ноћас везан пертлама око руку на путу Ваљево–Београд у месту Дивци. Његов нестанак пријављен је јуче. Jош се не може тврдити да ли је у питању отмица или неки други мотив.

У Дивцима, на магистралном путу Ваљево–Београд, петнаестогодишњака је ноћас пронашао Ваљевац Миро Плавшић, који се аутомобилом враћао из Београда у Ваљево.

"Било је око један сат после поноћи кад сам се враћао из Београда и видео нешто на путу. Вратио сам се у рикверц и угледао везано дете", каже Плавшић.

Наводи да су дечку руке биле везане, на грудима и преко уста је имао некакву пантљику. "Позвао сам полицију и Хитну помоћ и они су дошли за десетак минута", додаје Плавшић.

Дечак је свестан, без видљивих повреда, збринут у Ваљевској болници.

Како сазнајемо, истражним органима је изјавио да се сећа само људи у маскама и црног аутомобила.

Нестанак су полицији пријавили радници Центра за социјални рад у Владимирцима, јер је дечак био смештен у хранитељској породици Светлане и Миољуба Стефановића из Пејиновића.

Одсуство после великог одмора приметили су ученици. У школи кажу да је после другог часа изашао до продавнице са две девојчице и да су се на једној раскрсници растали, одакле се дечаку губи траг.

Директор ОШ "Жика Поповић Белотић" Станко Глигорић истиче да у породици дечака није било никаквих проблема.

"Та породица је веома одговорна, баш се труде око тих дечака и пазе их као своје. Такав утисак имам јер их добро познајем. Дечак је пре неколико месеци лежао у болници због епилептичних напада", наводи Глигорић.

Истрагу спроводи шабачко тужилаштво. По свему судећи, реч је о специфичном детету ромске националности чија се верзија не подудара са сазнањима са терена. Још се не може тврдити да ли је у питању отмица или су други мотиви.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару