Читај ми!

Настављено суђење Оливеру Ивановићу

У наставку суђења лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу исказ је дао први сведок одбране Љамон Абази који је негирао да је оптуженог видео на месту злочина за који је Ивановић осумњичен.

Љамон Абази, коме су 14. априла 1999. године убијени братанац и зет у улици Миладина Поповића у јужном делу Косовске Митровице, детаљно је испричао шта се тога дана дешавало на месту злочина и рекао да ту није видео Оливера Ивановића, кога познаје више од 30 година, преноси Бета.

"Униформисана и маскирана лица наредила су нам да изађемо из домова, затим су одвојили жене од мушкараца. Неки су отишли према аутобуској станици а четворо особа је убијено", казао је Абази и додао да нико од униформисаних лица, којима су се виделе само очи, није скидао маску.

Пре Абазија, кога тужилац није испитивао, исказ је дао седамнаести сведок оптужбе, адвокат Махмуд Хаљими који је у судници провео петнаестак минута и одговорио на само неколико питања тужиоца, након чега је Судско веће донело одлуку да одбије свако питање тужиоца везано за претходни поступак у случају Оливера Ивановића у коме је сведок Хаљими био истажни судија и који је правоснажно окончан 2002. године.

Од даљег испитивања Хаљимија одустали су тужилац, адвокати и Судско веће.

Адвокати одбране Небојша Влајић и Љубомир Пантовић оценили су да је Судско веће скренуло пажњу тужилаштву да не користи посредне доказе и да се не позива на доказе из друге или треће руке.

"Јутрос је тужилац хтео да саслуша сведока Махмуда Хаљимија, тадашњег судију, данашњег адвоката из Косовске Митровице за кога смо, као и за све друге сведоке тврдили да су потпуно ирелевантни и судија је одбила да га чује", рекао је Влајић и додао да судија није желела да га саслуша јер он "нема о чему да говори јер није сведок догађаја".

Према речима адвоката одбране Љубомира Пантовића, други сведок током данашњег процеса био је сведок одбране.

"Видели сте да је он директан очевидац и учесник догађаја од 14. априла 1999. године и данас је објаснио врло јасно да су сви људи били маскирани, да никога није било могуће препознати и апсолутно ничим није указао на могућност да је Оливер Ивановић био ту.

Напротив, оно што је рекао је демантовало прве сведоке који су споменули Оливера Ивановића", оценио је Пантовић.

Суђење Ивановићу биће настављено сутра, када ће свој исказ путем видео-линка дати сведокиња Шабахазе Црнобрегу.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић и још четворица Срба, оптужени су за најтежа кривична дела против албанског становништва 1999. и 2000. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару