Суђење Ивановићу настављено испитивањем сведока

Суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу настављено је у Основном суду у Косовској Митровици исказом сведока тужилаштва Благоја Милетића.

Сведок тужилаштва Благоје Милетић, судија Вишег суда у северној Косовској Митровици, детаљно је описао шта је током увиђаја видео на месту где је априла 1999. године убијено неколико Албанаца и додао да ту није видео оптуженог Ивановића.

Милетић је на суђењу у Основном суду у Косовској Митровици рекао да је у улици Миладина Поповића у јужном делу Косовске Митровице са комплетном увиђајном екипом затекао више лешева са обе стране улице.

Према његовим речима, жртве нису имале лична документа па није могао да зна о коме се ради.

Он је додао да од припадника полиције није добио обавештење шта се с тим људима десило, да није утврђен начин на који су убијени, али да је он, како је рекао, препознао једног Албанца који је био златар.

Милетић је испричао да су лешеви, из безбедносних разлога сахрањени по правилима криминалистике у селу Видомирић на административној линији Косовске Митровице и Звечана где искључиво живе Албанци.

На питање тужиоца да ли је видео Оливера Ивановића на месту догађаја, Милетић је одговорио да га није видео и нагласио да он није сведок очевидац, нити непосредни сведок већ сведок увиђаја.

Одбрана није имала питања за Милетића.

Лидер грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић и четворица Срба оптужени су за тешка кривична дела против Албанаца 1999. и 2000. године.

Суђење је почело 18. децембра 2014. године читањем оптужнице, а први сведок оптужбе Иса Мустафа сведочио је у среду 21. јануара, када је оптужио Ивановића да је 1999. године био вођа српске паравојне полицијске јединице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару