Пријаве против одговорних у јавним предузећима

Државна ревизорска институција поднела је пријаве против три одговорнe особе у јавним предузећима чији су оснивачи Град Нови Сад и Аутономна Покрајина Војводина, као и против декана Факултета техничких наука у Новом Саду.

Сектор за ревизију јавних предузећа поднео је захтев за покретање прекршајног поступка против директора новосадског ЈКП "Информатика" Дејана Челара, наводи се на порталу Државне ревизорске институције, преноси Бета.

На извештај ДРИ о пословању "Информатике" у 2013. години реаговала је и опозиција у Новом Саду која је недавно тражила расправу о одговорности и смену Челара.

Одборници владајуће већине предвођени Српском напредном странком су такав предлог одбили.

Сектор за ревизију јавних предузећа у ДРИ је захтев за покретање прекршајног поступка поднео и против директорке "Војводинашума" Марте Такач, коју је Покрајинска влада прво сменила, а потом на последњој седници именовала на место вршиоца дужности директора у том предузећу.

Против Челара и Марте Такач ДРИ је поднео и пријаве за привредни преступ, наводи се у саопштењу објављеном на порталу те институције.

Како пише, пријава за привредни преступ поднета је и против бившег директора новосадског ЈКП "Лисје" Стојана Иванишевића, који је ту функцију обављао током 2013. године.

Против декана новосадског Факултета техничких наука Радета Дорословачког поднет је захтев за покретање прекршајног поступка. Тај факултет је, реагујући на извештај ДРИ о пословању те образовне институције у 2013. години, одбацио све критике.

ДРИ је пре два дана објавио да је поднео укупно 204 захтева за покретање прекршајних поступака, 17 кривичних и 19 пријава за привредни преступ против одговорних лица у јавним институцијама широм Србије, чији је рад контролисала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару