Читај ми!

Чуме одбио да дâ изјаву о Шарићу

У наставку истраге која се бави проверама навода из одбране Дарка Шарића, оптуженог за кријумчарење 5,7 тона кокаина, требало је да у својству грађанина буде узета изјава од Љубише Бухе Чумета. Међутим, како РТС сазнаје, Буха је одбио да разговара са полицијским инспекторима.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да је сведок сарадник Љубиша Буха данас требало да буде испитан поводом навода Дарка Шарића о прању 7,2 милиона евра, али да је Буха то одбио.

Радисављевић је нагласио да ће радна група свакако наставити свој посао на провери Шарићевих навода. Налог за испитивање Бухе дао је тужилац за организовани криминал.

Дарко Шарић је оптужен за прање око 20 милиона евра у Србији и кријумчарење око пет тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу.

Пре неколико месеци Шарић је на суђењу затражио да се утврди шта је са неколико милиона евра иза којих, како је тврдио, стоји сведок сарадник кога је назвао Карактер Манго.

Буха је у притвору од 16. новембра због насиља у породици и напада на полицијско обезбеђење своје супруге Иване Бухе Туловић.

Треће основно тужилаштво поднело је данас суду оптужни предлог поводом тих кривичних дела. Он је, иначе, сведок сарадник у процесу који се водио против "земунског клана" као и у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи