Читај ми!

Нови Сад, нападнут Дејан Несторовић

Директор невладине организације за борбу против проституције и трговине људима "Сигурна позиција" Дејан Несторовић нападнут је у центру Новог Сада. За тај напад Несторовић оптужује део Српске православне цркве.

Дејан Несторовић рекао је за агенцију Бета да су шесторица или седморица мушкараца истрчала из Саборне цркве и почела да га туку.

"Истрчали су из цркве, ухватили су ме за врат, бацали су ме по асфалту, ударали ногама по слабинама и леђима. Заштитио ме човек од 70 година, који је буквално легао на мене и тада сам успео да побегнем", истиче Несторовић.

Оцењује да је напад на њега организован јер је пре неколико дана гостовао на телевизији Фејс у Сарајеву, где је причао о постојању геј лобија у СПЦ и навео имена свештеника и владика који наводно припадају том лобију.

"Говорио сам о дволичном моралу у СПЦ-у, о патријарховом писму у којем он говори против Параде поноса и ЛГБТ популације, иако у својој цркви има неколико владика који припадају ЛГБТ лобију", каже Несторовић.

Прецизира да се инцидент десио јуче поподне око 17 сати, када је с пријатељем ишао на рођендан. Несторовић додаје да постоје видео снимци напада, јер се он десио испред једне продавнице и да је обавестио полицију.

"Урлао сам, запомагао, звао у помоћ, а поједини свештеници су то посматрали из оближње цркве", каже Несторовић.

Додаје да је и његов отац, који живи у Крагујевцу, добио претеће поруке и да их је пријавио полицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи