Кућни притвор због чедоморства

Због убиства свог тек рођеног детета, пре скоро годину дана, деветнаестогодишња М. Х. из Суботице осућена на годину дана кућног притвора.

Споразум о признању кривичног дела склопили су окрвиљена и Основно јавно тужилаштво, а суд га је потврдио, рекао је портпарол Основног суда у Суботици Данијел Ковач, а пренео Танјуг.

Окривљена М. Х. осуђена је за извршење кривичног дела убиство детета при порођају.

На основу тога, изречена јој је казна затвора у трајању од годину дана која ће се извршити тако што неће смети да напушта просторије у којима станује.

Ковач је додао да је током истражног поступка утврђено да је М. Х. приликом извршења кривичног дела била "битно смањено способна да схвати значај свог дела и да управља својим поступцима".

"Приликом извршења овог кривичног дела окривљена је била у стању поремећаја изазваног порођајем. То су све биле околности које су практично довеле до кажњавања на овај начин осуђене", рекао је Ковач новинарима.

М. Х. ухапшена је почетком октобра у Суботици под сумњом да је 22. септембра 2013. године, након порођаја, лишила живота новорођенче мушког пола.

Тело бебе пронађено је у улици Соње Маринковић, у контејнеру за смеће.

Од тада, па до хапшења трајала је интензивна акција потраге за починиоцем овог кривичног дела, за коју је полиција путем средстава јавног информисања тражила и помоћ грађана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи