Читај ми!

Пожар на Булевару краља Александра

У тржном центру "Депо" на Булевару краља Александра избио је пожар, који је после два сата гашења локализован а потом и угашен. Повређених нема. Узрок пожара највероватније дотрајале електричне инсталације.

У пожару који је избио нешто пре осам сати, потпуно су изгорели кров и унутрашњост тржног центра.

Повређених особа у пожару нема, јавља репортер РТС-а са лица места. У тржном центру у тренутку избијања пожара није било људи јер је радно време "Депоа" од девет часова ујутро.

У гашењу пожара учествовало је 35 ватрогасаца, са 10 ватрогасних возила. Пожар је однео 160 тезги, али и више од 1.000 радних места.

Истрага ће показати шта је узрок пожара, али власници претпостављају да је ватра избила због дотрајале електричне инсталације, које нису мењане више од десет година.

Безбедност објекта надлежност је и власника и оних који га користе. Зграда Тржног центра "Депо" припада ГСП-у који је тај простор дао у закуп Јавном комуналном предузећу "Градске пијаце".

РТС сазнаје да ће ЈКП "Градске пијаце" формирати комисију која ће утврдити узроке пожара и позвати закупце тезги на састанак.

"Сви објекти су осигурани у осигуравајућем друштву 'Дунав', које покрива сву штету. Узрок пожара биће утврђен истрагом надлежних", саопштиле су "Градске пијаце".

Густ и јак дим ширио се целим Београдом. Видљивост је била слаба, а ветар је носио дим према Дунаву.

Саобраћај који је у Булевару краља Александра био обустављен поново функционише у оба смера.

У пожару који је избио у "Депоу" нису изгорели опрема и механизација ГСП-а, рекао је вршилац дужности директора тог предузећа Жељко Милковић.

"Најважније од свега је да нико није повређен, а опрема и механизација ГСП-а из трећег објекта, у коме су била возила за сервисирање шина и алати, извучена је на време и на њима нема никаквог оштећења и штете", рекао је Милковић.  

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи