Читај ми!

ДРИ поднела кривичну пријаву против Јешића

Државна ревизорска институција објавила је да је поднела кривичну и прекршајну пријаву против Горана Јешића због ненаменског трошења буџетског новца Општине Инђија у 2012, кад је био председник те општине. Кривична пријава против мене нема смисла, рекао је Јешић.

Како се наводи на сајту ДРИ, кривичне пријаве у Општини Инђија ДРИ је поднела још против шест особа, а кривичне пријаве су због ненаменског трошења буџета у 2012. години поднете и против пет челника Општине Сурчин и директора локалних јавних предузећа, преноси Бета.

У Општини Инђија, поред Јешића, ДРИ је кривичне пријаве за ненаменско трошња новца у 2012. поднела и против Петра Филиповића, који је, такође, био на челу те општине у другој половини године.

Кривичне пријаве су поднете и против начелника општинске управе Стеле Милаковић, директора Дирекција за изградњу Општине Инђија Уроша Ћурувије, председника Скупштине општине Александра Ковачевића, директорке Предшколске установе "Бошко Буха" Јадранке Узелац и директора Установе "Културни центар" Саше Миливојевића.

Кривичне пријаве у општини Сурчин поднете су против председника општине Војислава Јаношевића, који је био одговорно лице од 1. јануара до 20. августа 2012. и Весне ССаловић која је на челу општине била до краја 2012.

ДРИ је кривичне пријаве за 2012. у Сурчину поднела и против начелника управе градске општине Зорана Лукића, директора Јавног предузећа "Аграр Сурчин" Милана Михића и директора Јавног предузећа "Сурчин" Бојана Игњатића.

Јешић: Кривична пријава нема смисла

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Горан Јешић изјавио је да су кривичне и прекршајне пријаве Државне ревизорске институције против њега "будалаштина и да немају никаквог смисла".

Јешић је за агенцију Бета рекао да је реч о новцу којим је Општина Инђија плаћала лекаре у Дому здравља, јер је то било у интересу грађана, и додао да би данас поново учинио исто.

"Имали смо надлежност да плаћамо материјалне трошкове лекара, а не и специјалисте, али су Инђију свели на ниво ситне медицине, а не Дома здравља који је имао. Донели смо одлуку да плаћамо специјалисте и да тако помогнемо грађанима", истакао је Јешић.

Он је оценио да наводи из пријаве немају никаквог смисла, те да се поново врши притисак на њега, као што је то било и у афери са афлатоксином у млеку.

Додао је да је државни ревизор "у функцији Српске напредне странке и различитих таблоида", те да је он таблоидима и раније давао различите информације о њему које су се касније испоставиле као потпуно нетачне.

"Од 2000. године се проверава Инђија, стално се нешто тражи, а на крају никад ништа нису нашли. Покушавају било шта да измисле да би ме дискредитовали, али им не полази за руком", рекао је Јешић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи