Читај ми!

Мишковић нуди имовину као јемство за пасош

У Специјалном суду у Београду настављено суђење Мирославу Мишковићу. Власник "Делта холдинга" затражио да му се врати пасош и као јемство да му буде враћен пасош понудио целу своју имовину.

Власник "Делта Холдинга" Мирослав Мишковић поново је у наставку суђења апеловао на суд да поштује претпоставку невиности и да му одобри да путује, јер је то неопходно да би његова компанија могла да послује.

"Зашто ме не пустите да радим нормално и да 'Делта' нормално функционише? Онда ме притворите поново", рекао је Мишковић на суђењу за злоупотребе у приватизацији путарских предузећа, чиме је нанета штета од око 20 милиона евра, а преноси Бета.

Судија Владимир Вучинић рекао је Мишковићу да "мора бити свестан процесне ситуације у којој се налази" и истакао да је све одлуке донео по закону, и када је дозволио Мишковићу пут у Лондон и када му није дозволио путовања у Холандију и Италију.

Вучинић је навео да је суд утврдио да не постоји неопходност путовања и да је Мишковићево пословање могло да се одвија тако да планирани сусрети буду другачије организовани.

"У захтеву за пут у Холандију није приложено ни позивно писмо. У сваком случају ћемо ценити неопходност путовања. Морате појачати аргументацију у захтевима које подносите", рекао је Вучинић Мишковићу.

Мишковић је рекао да је "дубоко разочаран" одлукама суда да му забрани путовања и навео да "Делта" не може нормално да ради ако "он седи у Србији".

"Имамо два велика посла у изгледу у Америци. Замислите, уговарам посао од 50 милиона евра и сада треба да тражим позивно писмо да бих могао да добијем пасош", рекао је Мишковић.

Мишковић је упитао суд шта је потребно да обезбеди да би радио нормално.

"Шта треба да обезбедим да бих могао нормално да радим? Дао сам јемство од 12 милиона евра, блокирано ми је 55 милиона евра. Да сам хтео да бежим, не бих се вратио из Лондона. Имам одлуку Уставног суда да је прекршено моје право. Шта ми значи та одлука?", упитао је Мишковић.

Оптужени је навео да у Холандији "има суђење", и да је у Италију намеравао да путује због регионалног ширење "Делта", а судија Вучинић је рекао да суд није обавештен да постоји такво суђење.

Вучинић је рекао да јемство од 12 милиона евра јесте велико, али да за Мишковића ни већи износи нису недостижни.

Вучинић је, поводом поднеска који је поднео адвокат Иан Форестер, заступник Мишковићеве компаније "Хемслејд", рекао да у одлукама о забранама путовања оптуженом нису уведене нове елиминаторне околности и да су све одлуке донете по Закону о кривичном поступку.

"Добро сам сагледао аргументацију када сам дозволио пут у Лондон, а то што сам после те одлуке први пут у каријери морао да се обратим другим надлеженим органима, то не желим да коментаришем нити да доводим у везу са осталим одлукама", рекао је Вучинић.

Суђење је настављено изношењем одбране оптуженог Милутина Гашевића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи