Читај ми!

Бијелићу одређено задржавање

Због сумње да су умешане у малверзације приликом реконструкције Булевара краља Александра, одређено полицијско задржавање за девет особа, међу којима је бивши градски менаџер Александар Бијелић, каже директор полиције Милорад Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је Танјугу да ће они у законском року бити предати Вишем тужилаштву у Београду на даље процесуирање.

Претходно су Александар Бијелић и његови бивши сарадници саслушани у београдској полицији због сумњи у малверзације у вези са реконструкцијом Булевара краља Александра у Београду.

"Овде нема политичке позадине. Полиција је у складу са тужилаштвом радила свој посао у складу са законом и ми ћемо то и даље радити. Нико неће бити заштићен, без обзира на то о коме се ради и каква је чија улога", истакао је Вељовић.

Према његовим речима, полиција је дошла до сазнања да је фирма "Балкан градња" фаворизована на тендеру за реконструкцију Булевара краља Александра, јер су одређене фирме које су биле далеко повољније на одстрањене из процеса јавне набавке.

"Налог је био да 'Балкан градња' добије тај посао. На основу извршених провера које је спровела Полицијска управа Београд, у сарадњи са Вишим тужилаштвом у Београду, утврђено је да је на овај начин Град Београд оштећен за износ од преко шест милиона евра", прецизирао је Вељовић.

Упитан да ли ће у оквиру овог предмета још неко бити саслушан, Вељовић је рекао да је предмет у даљој надлежности тужилаштва и да је уверен да нико неће бити заштићен.

Поводом објашњења бившег градоначелника Драгана Ђиласа о начину на који је реализована тендерска процедура, Вељовић је рекао да полиција и тужилаштво раде искључиво руководећи се доказивошћу кршења закона.

"Ми се овде нисмо базирали на било чијим изјавама, већ искључиво на закону. Полиција је радила у сарадњи са тужилаштвом, и ми морамо радити на основу чињеница а не на основу рекла-казала. Полиција нити сме, нити се може бавити оним што је битно за политику, већ оним што се може доказати по слову закона", објаснио је Вељовић.

Вељовић је поручио да у будућем раду полиције и у свим другим предметима који се обрађују неће бити заштићен било ко, без обзира на радно место и функцију.

Желим да поручим јавности да ће полиција свој посао обављати у складу са законом. Никада се нећемо бавити политиком", додао је Вељовић.

Током данашњег саслушања, позлило је директору предузећа "Балкан градња" Станку Божићу и колима Хитне помоћи превезен је у Ургентни центар.

Лидер ДС-а Драган Ђилас рекао је у суботу да нико из његовог тима у време док је био градоначелник Београда није прекршио закон, укључујући и Бијелића и некадашњег директора Агенције за инвестиције Марка Благојевића.

"Поносан сам на све што сам урадио са својим тимом и сигуран сам да нико из мог тима није прекршио закон и захваљујући томе Београд данас изгледа како изгледа", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре.

Бијелић је на конференцији за новинаре која је одржана прошле седмице, изјавио да је све радио по закону и да је спреман да се одазове позиву надлежних органа, а имовину уредно пријављивао.

Он је тада, поводом медијских написа да ће бити ухапшен, рекао да нема потребе да се у таблоидима најављује његово хапшење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи