Николић: Реално да Радуловић буде сведок сарадник

Криминолог Златко Николић оцењује да је реалан сценарио да бивши директор "Це маркета" Слободан Радуловић, који се јуче после осам година бекства предао полицији, добије статус сведока сарадника.

Према досадашњим информацијама, Радуловић не спада у категорију вође неке организоване кримималне групе, па је сасвим изводљиво по Закону о кривичном поступку да буде сведок сарадник, али је на тужиоцу да то процени, рекао је Златко Николић, гостујући у Дневнику РТС-а.

Одлуку Радуловића да се преда после осам година бекства, Златко Николић објашњава променама у друштву, нарочито у процесуирању сумњивих приватизација.

"Добро је да се верује правосудном систему. Ето прилике да се покаже да они (који се предају) верују у споствену правду и невиност и хоће то да докажу", рекао је Николић.

Каже да му се не допада образложење о одређивању мере притвора због опасности од бекства, човеку који се сам предао. Ипак, каже да је притвор био обавезна мера због безбедности самог осумњиченог, јер они који га се плаше нису обични људи.

"То нису чиновници из државних институција, него они који су некад били чиновници, а сада су безобразно богати и то не са сасвим чистим рукама. Сада стрепе шта ће њихов друг о приватизацији рећи и то неће бити пријатно", рекао је Николић.

Радуловићеву предају Николић оцењује и као добру поруку осталима који су умешани у 24 спорене приватизације.

"Та атмосфера је сасвим другачија, сад се више верује у фер и објективно суђење. Суд ради свој посао и треба да ради. Делибашић јер тужилаштво није припремило довољно доказа, али суд не може да се игра, не може да се пресуђује на основу криминалног досијеа", закључио је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи