Читај ми!

Обрадовићева тужба због претњи ЛГБТ заједници

Вођа забрањеног покрета "Образ" Младен Обрадовић тврди да је неко злоупотребио име тог покрета и тако слао претеће поруке припадницима ЛГБТ заједнице. Обрадовић поднео тужбу против НН лица.

Младен Обрадовић је Тужилаштву за високотехнолошки криминал тужбу поднео тужбу против непознатих особа које су, како каже, злоупотребиле име покрета "Наши" и његово лично име тако што су путем СМС-а и електронске поште слале претеће поруке припадницима ЛГБТ популације, преноси Танјуг.

Обрадовић је новинарима испред Палате правде рекао да је спорни и-мејл, који је упућен 1. априла ЛГБТ активистима, стигао и на и-мејл адресу Српске радикалне странке и покрета "Наши", и да се јасно види да је писмо упућено са адресе sender@5ymail.com, а да је наводна адреса pokret.obraz@gmail.cом коришћена као камуфлажа.

"Свако ко је видео овај лажни мејл могао је по његовој садржини да се увери да је у питању чиста лаж и фалсификат. Мејл је писан латиницом, ја пишем ћирилицом. У њему се користе неприхватљиве формулације и позиви на убиство, притом је препун граматичких и правописних грешака. То је нешто што не може бити ни моје дело нити било кога из 'Образа' или СРС", рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, Тужилаштво за високотехнолошки криминал има инструменте да утврди са ког рачунара је та порука послата и ко је пошиљалац.

Обрадовић сматра да су такву поруку послали они који управо желе да он и "Образ" буду отужени за ово, како је рекао, "гнусно дело".

У спорној поруци се чланови СРС и такозваних патриотских организација позивају на клање чланова Геј-стрејт алијансе, а у потпису се наводи име Младена Обрадовића и покрета "Образ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи