Читај ми!

Ново суђење у случају Татон?

До краја недеље биће донета одлука о понављању суђења осуђенима за убиство француског држављанина Бриса Татона. Адвокат породице убијеног младића очекује да суђења неће бити.

Апелациони суд ће до краја недеље донети одлуку о понављању суђења осуђенима за убиство Бриса Татона (28), а адвокат породице убијеног Француза очекује да суђења неће бити.

Како је за Танјуг изјавила портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић, судско веће тог суда 4. фебруара је заседало о предлогу одбране правоснажно осуђених за убиство Татона да се суђење понови.

"Требало би до краја недеље да буде саопштена одлука судског већа о том предлогу", рекла је Пиљић.

Одбрана 14 нападача на Татона, који су кажњени на укупно 123 године затвора, као аргумент за понављање суђења навело је потребу саслушања сведока Драгана Црепуље и Светлане Бубање, као и транскрипт разговора заведеног код Градског завода за Хитну медицинску помоћ.

Међутим, пуномоћник Татонове породице адвокат Слободан Ружић рекао је Танјугу да очекује одбацивање предлога одбране осуђених.

"Очекујем да суд потврди првостепену одлуку, јер прошли пут, грешком првостепеног суда, ти сведоци нису саслушани у том поступку по захтеву за понављање. Сада су саслушану, а пошто нису дали никакве чињенице које би могле да промене одлуку суда, верујем да ће суд одлучити да се поступак не понови. Верујем да је то једина исправна одлука", рекао је Ружић.

Породица убијеног Француза, отац Алан, мајка Сузан и сестра Вержин, такође су тужили Србију, одосно Министарство унутрашњих послова, за претрпљену душевну бол, тврдећи да српска полиција није ништа урадила да спречи трагедију.

Тај предмет требало би да почне 26. фебруара, а висина одштете је 300.000 евра.

"Тај процес је још на почетку, односно у фази припремног рочишта. Не можемо да почнемо с тим јер се кривични предмет још налази у Апелационом суду", објаснио је Ружић.

Брис Татон претучен је у центру Београда, на Обилићевом венцу, 17. септембра 2009, непосредно пред фудбалску утакмицу Партизан - Тулуз, коју је као навијач француског тима дошао да прати.

Од повреда задобијених у тучи преминуо је 12 дана касније у Клиничком центру Србије. Због тог злочина су нападачи, махом навијачи Партизана, осуђени на казне затвора од четири до 15 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару