Читај ми!

Мишковићу остаје забрана напуштања земље

Мирославу Мишковићу потврђено решење о продужењу забране напуштања боравишта за још три месеца, јер постоји оправдана бојазан да би могао напустити територију Србије, саопштио је Апелациони суд.

Апелациони суд је саопштио да је посебно одељење за организовани криминал тог суда потврдило је решење Вишег суда у Београду, којим је окривљеном Мирославу Мишковићу продужена забрана напуштања боравишта за још три месеца, јер постоји оправдана бојазан да би могао напустити територију Србије.

Окривљеном је забрањено да без одобрења суда напусти територију Србије, а продужена је и мера привременог одузимања путне исправе, наведено је у саопштењу.

Посебно одељење за организовани криминал Апелационог суда у Београду потврдило је решење Вишег суда у Београду од 1. јануара 2014. којим је окривљеном Мишковићу продужена за још три месеца забрана напуштања боравишта одређена решењем тог суда од 19. јула 2013. године.

Приликом одлучивања, Апелациони суд је имао у виду да, према подацима у списима предмета, постоји оправдана сумња да је окривљени Мишковић као власник, сувласник и одговорно лице у већем броју правних лица регистрованих на територији Србије, Кипра, Холандских Антила и Девичанских острва изградио бројне личне и пословне контакте како у земљи, тако и у иностранству, као и да поседује знатна финансијска средства.

Цењена је тежина кривичних дела за које је окривљени оправдано сумњив да је извршио, висина законом прописаних казни, а све ове околности у својој међусобној повезаности, како то правилно налази и првостепени суд, оправдавају бојазан да би окривљени у случају боравка на слободи могао напустити територију Србије.

Постоји опасност од скривања и бекства окривљеног, због чега је продужење мере забране напуштања боравишта, уз привремено одузимање путне исправе, као мере обезбеђења присуства окривљеног оправдано, имајући у виду обавезу суда да обезбеди ефикасно вођење кривичног поступка и отклони могућност да се ток поступка омета на било који начин, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару