СРС: Нехумано поступање према Шешељу

Хашки трибунал нехумано поступа према Војиславу Шешељу, каже лидер СРС-а Немања Шаровић. Стављање Шешеља у изолацију је циљ Хашког трибунала да угрози здравље лидера радикала како би се поступак против Шешеља окончао његовом судском ликвидацијом без изрицања пресуде, оцењује СРС.

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић тврди да Хашки трибунал нехумано поступа према лидеру те странке Војиславу Шешељу који је, како каже, након недавне операције смештен у изолацију у затворску болницу.

Шаровић је на данашњој конференцији новинарима рекао да је Шешељ успешно оперисан 18. децембра, након чега је 4. фебруара успешно примио прву хемотерапију, али да одлуком Секретаријата Хашког трибунала и затворске управе мора седам дана да проведе у изолацији у затворској болници "наводно због опасности коју представља за друге робијаше".

"Војислав Шешељ није добио писмену одлуку о одређивању изолације и не зна да ли та одлука уопште постоји и са каквим је образлозењем донета уколико евентуално постоји. Таква процедура није уобичајена и није медицински оправдана", рекао је Шаровић.

Подсетио је да Шешељ није први затвореник Хашког трибунала који је оболео од канцера и који је током притвора примао хемотерапију, али да јесте први који је након тога смештен у изолацију.

"Очигледно је да су разлози за изолацију Војислава Шешеља политички и дубоко нехумани, као што је и цео поступак који се против Шешеља води пред МКСЈ политички процес. Изолација која је одређена Шешељу није прихватљива с медицинског становишта и штетна је за његово телесно здравље", подвукао је Шаровић.

Према његовим речима, због околности у којима се Шешељ налази, односно одсуства дневног светла, сталне тензије и лежања у кревету, лидеру радикала је већ дошло до погоршања здравља које се огледа у несаници, главобољи, аритмији, болу у грудима и стомаку.

"Сви лекари са којима се консултовао Шешељ истакли су да је једна од веома важних мера која се препоручује после хемотерапије што дужи боравак на свежем ваздуху, што више кретања, односно шетње и што више боравка на сунцу, јер се тако јача имунитет", рекао је Шаровић.

Пренео је оцену СРС-а да је стављање Шешеља у изолацију заправо циљ Хашког трибунала да додатно ослаби имунитет лидеру радикала и угрози здравље како би се "маратонски поступак против Шешеља, у недостатку доказа, окончао његовом судском ликвидацијом без изрицања пресуде".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару