Читај ми!

Откачио се сплав "Лукас"

Сплав "Лукас", који се налази на левој обали Саве код Ушћа, откачио се јутрос око 05.30 и повукао за собом сплав "Кариби" и још један, а заустављени су код сплава "Плеј". Повређених особа није било. Надлежне службе утврдиле да обалоутврда није оштећена.

Сплав "Лукас" откачио се јутрос највероватније услед јаког ветра и оштетио сплав "Кариби", изјавио је Танјугу начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић.

Јутрос нешто после 05.30 часова сплав "Лукас" се откачио и у кретању низводно оштетио сплав "Кариби", повукао са собом још један мањи сплав и тренутно су се зауставили код сплава "Плеј", објаснио је Милошевић.

Том приликом није било повређених особа, рекао је Милошевић и додао да је реч је о сплавовима који се налазе на локацији од Бранковог моста према Ушћу са новобеоградске стране.

На лицу места је речна полиција, ватрогасно спасилачки брод, а дошле су и екипе Електродистрибуције, како би искључиле струју, пошто су покидани напојни каблови ка тим сплавовима, објаснио је Милошевић.

Надлежне службе утврдиле су да није дошло до оштећења обалоутврде, објављено је на сајту Скупштине града Београда.

Начелник "Чворишта" Дарко Главаш је рекао да су на лице места, са члановима Градског штаба за ванредне ситуације, изашли и представници градске водопривредне инспекције.

Главаш је објаснио да је, у договору са Капетанијом, ангажовано предузеће "Иван Милутиновић" (ПИМ) са великим тегљачем, а ЈКП "Београдски водовод и канализација" ће на лицу места бити са бродом "Топчидерка", како би помогли да се објекти осигурају и спречи додатна штета.

ЈВП "Београдводе" апеловало је на власнике пловних објеката у београдском приобаљу да осигурају своје објекте да се због јаког ветра не би одвезали и тако направили материјалну штету или угрозили систем одбране од поплава и безбедност грађана.

Они кажу да заједно са осталим комуналним предузећима и Градским штабом за елементарне непогоде на терену раде на осигурању постојећих објеката.

Подсећају да је јак југоисточни ветар најављен и за наредних неколико дана и да је обавеза власника пловних објеката да превентивно делују, прегледају везове и поставе додатну ужад.

Иначе, саобраћај у Улици краља Милана у центру Београда отежен је зато што је снажан ветар оборио један од новогодишњих украса на коловозну траку у правцу ка Славији.

Повређених није било, а место у близини Југословенског драмског позоришта обезбеђују једна полицијска кола.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару