Читај ми!

Пријаве против седам полицајаца

Професор Аксентије Митровић, који је радио и као конобар, поднео је кривичну пријаву против седам ваљевских полицајаца након што су га у ноћи између 18. и 19. јануара без повода претукли у кафићу "Президент" у Ваљеву.

Против седам ваљевских полицајаца, дипломирани професор физичке културе Аксентије Митровић, који је радио и као конобар, поднео је кривичну пријаву, након што су га у ноћи између 18. и 19. јануара без повода претукли у кафићу "Президент" у Ваљеву.

Адвокатска канцеларија Батић, која заступа Митровића, саопштила је да ће службенике ПУ Ваљево, гонити по неколико основа.

Осумњичени полицијски службеници се терете да су у ноћи између 18. и 19. јануара у Ваљеву без икаквог повода брутално претукли Аксентија Митровића, након чега су га полицијски службеници ПУ Ваљево одвели у Ургентни центар Опште болнице Ваљево.

Тамо су најпре инструисали дежурног лекара и довели га у заблуду да у специјалистички лекарски извештај лажно упише да је оштећени Аксентије Митровић повређен "у тучи са полицијом" иако су знали да је исти задобио повреде тако што је претучен без икаквог повода, наводи се у саопштењу адвокатске канцеларије Батић која заступа претученог конобара.

Како они тврде, након овога осумњичени полицијски службеници су довели у заблуду у своје претпостављене у Полицијској управи Ваљево тако што су неистинито и лажно тврдили да је Митровић ометао полицију приликом интервенције.

На основу таквих неистина које су осумњичени полицајци изнели, ПУ Ваљево је поднело и неистиниту кривичну пријаву против Митровића због наводног "ометања полиције приликом интервенције".

Исто тако, адвокати су успели да нађу 13 сведока, који ће посведочити да је Митровић "претучен због једног безазленог осмеха", који је испровоцирао двојицу полицајаца који су започели премлаћивање Митровића, а остали полицајци се у томе придружили.

"Од Основног јавног тужилаштва у Ваљеву се очекује да сви сведоци буду испитани а да се против осумњичених поведе кривични поступак и да се казне по закону а да се до окончања овог поступка истих суспендују као недостојни полицијске униформе", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару